Política 05/09/2018

Sorpresa de la corporació comunal laurediana per la marxa de l'interventor

Roig al·lega que més enllà de la carta de renúncia no ha donat cap més explicació

Ana
2 min
Una sessió de consell de comú. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa dimissió de Josep Maria Altimir “és una marxa insòlita” i ha agafat a tota la corporació per sorpresa. Així ho ha explicat en declaracions a l'ANA el conseller de Cultura de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, que ha defensat que el fins ara interventor del comú lauredià ha al·legat motius personals en la carta formal de dimissió que ha entregat a la corporació. “Més enllà de la carta no ha donat cap més explicació”, ha dit Roig. Malgrat que aquesta decisió no ha agradat, Roig ha defensat que la feina d'Altimir ha estat bona i que, en part, gràcies a la seva tasca el comú ha pogut recuperar part del pulmó econòmic que havia perdut. La consellera de Turisme, Meritxell Teruel, ha reconegut que ha sabut la notícia a través de la premsa, però ha ressaltat que aquesta situació no és nova i que forma part de la situació actual, on no està representada a la junta de govern comunal. El cònsol major ha declinat doncar cap mena d'explicació.

Malgrat la bona feina, Roig també ha recordat que Altimir ja va ser inhabilitat en el marc de les acusacions de la fiscalia, amb condemna inclosa, contra els excònsols Monserrat Gil i Manel Torrentallé. A més, actualment es troba encausat per la batlle que investiga les possibles irregularitats al SAAS i el problema amb què se’l vincula és la concessió per al transport sanitari en ambulància. “Potser necessita temps per concentrar-se en altres temes que ara l'ocupen”, ha apuntat Roig.

Per altra banda, el conseller de Cultura s'ha mostrat en desacord amb les informacions aparegudes aquest dimecres als mitjans que apunten que les desavinences en relació al projecte de la tirolina a Naturlàndia haurien estat la causa de la dimissió. Tot i això, tal com es va constatar en públic durant la celebració del darrer consell de comú, Altimir havia mostrat les seves reticències i informes contraris per la inversió de 400.000 euros per a fer informes de viabilitat, tècnics, jurídics i geològics en relació a la instal·lació d'una tirolina a Naturlàndia. En un primer moment es va plantejar que aquesta inversió inicial la fes directament el comú i Altimir va deixar per escrit que la corporació no podia fer una inversió que repercutia directament en una entitat que no és 100% pública. Finalment la situació es va resoldre amb la construcció d’una societat que comptarà amb un inversor extern i on també hi haurà el comú.

Altimir fa deu anys que estava a Sant Julià com a interventor. Va demanar l'excedència al Govern per ocupar aquest càrrec durant el segon mandat de Josep Pintat i des d'aquell moment s'ha mantingut a la posició fins a l'actualitat. Amb la dimissió, Altimir ha demanat tornar a l'executiu. La marxa de l'interventor encara no s'ha fet efectiva, però des de la corporació asseguren que es formalitzarà en breu i que ja s'està estudiant el substitut.

stats