Política 19/03/2018

El TC admet a tràmit el recurs contra l'actuació del síndic en la reorganització del grup mixt

El PS demana a DA que no desvirtuï la proposició de llei d'emprenedoria

M. T.
2 min
Pere López i David Rios en roda de premsa. / M. T.

Andorra la VellaEl Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Partit Socialdemòcrata (PS) contra l'actuació del síndic general, Vicenç Mateu, arran del trencament del grup liberal i del bloqueig que es va generar al grup mixt. El PS va acudir a l'alt tribunal per la manera com Mateu va destituir Pere López com a president del grup mixt, no convocant-lo en la reunió de la junta de presidents del mes de gener, i va presentar el recurs a principis de febrer argumentant que el síndic va actuar amb tendenciositat i vulnerant els drets dels consellers generals.

L'admissió a tràmit, tal com ha confirmat aquest dilluns Pere López, es va conèixer dijous de la setmana passada, i respon al fet que el TC constata que la qüestió és d'àmbit constitucional, de manera que és competent per analitzar-la. El PS, però, ha declinat valorar la decisió del TC, a l'espera que el Tribunal Constitucional dicti sentència.

El PS demana que no es desvirtuï la proposició de llei d'emprenedoria

El PS ha demanat aquest dilluns a DA que "deixi de banda els partidismes" per tal que la proposició de llei de suport als emprenedors, presentada pels consellers socialdemòcrates, es pugui treballar en comissió i no quedi desvirtuada com va passar la legislatura passada amb la Llei de cooperatives.

El president del partit, Pere López, ha recordat que "és una bona llei" i que així ho asseguren les organitzacions empresarials, però que, en canvi, el grup demòcrata ha presentat diverses esmenes per posposar la regulació del 'crowfunding' i "deixar una llei de mínims i sense aplicació pràctica".

López, acompanyat del vocal de l'executiva i expresident del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha anunciat que incorporaran al programa electoral per a les pròximes eleccions la necessitat d'elaborar una llei de cooperatives que sigui viable, així com també una llei d'emprenedoria, si no es tira endavant amb l'esperit amb què la van presentar. El president del PS, a més, ha lamentat l'esforç econòmic que l'elaboració del text ha suposat per al partit.

López i Rios han defensat la necessitat de disposar d'una llei que faciliti l'impuls de projectes d'emprenedoria amb el mínim cost possible i amb la màxima velocitat. Alhora, el text també regula les plataformes de finançament anomenades 'crowfunding', i estableix que totes elles siguin supervisades per l'INAF, com a garantia suplementària.

stats