Terceravia + Independents d'Ordino considera "controvertit" el POUP ordinenc

Veuen un "exercici perfectament calculat" per evitar crear un debat en les properes eleccions comunals

El comitè local de Terceravia + Independents d'Ordino qualifica de " controvertit" el Pla d'ordenació i urbanisme (POUP) i lamenta la seva aprovació aquest dilluns durant la sessió de consell de comú de la parròquia. Segons han fet públic a través d'un comunicat, la formació creu que "ha estat portat al límit de la legislatura i aprovat per unanimitat", sense oposició real, fent referència a la candidatura de l'actual cònsol, Josep Àngel Mortés, i la consellera de la minoria Eva Choy per a les eleccions comunals del proper mes de desembre. Tanmateix, qualifiquen d'"exercici perfectament calculat" l'aprovació d'un projecte que ha tingut 96 al·legacions no resoltes, un moviment que ha evitat "un punt important de discussió política durant els propers comicis".

Per al candidat de Terceravia + Independents d'Ordino, Jordi Balsa, el resultat del consell de comú "respon més aviat a criteris electoralistes que d'estricta gestió comunal", en el que ha qualificat de "maniobra poc elegant per part de Mortés". El partit considera que la majoria taronja ordinenca "ha buscat evitar un debat obert i democràtic a l'entorn d'una qüestió de cabdal importància pel futur desenvolupament de la parròquia", una manera de fer política que des de la formació asseguren que no comparteixen. En canvi, advoquen per "una gestió més transparent de l'administració", evitant "retòrcer els límits legislatius per apaivagar possibles debats polítics".

Jordi Balsa és el cap de llista de la candidatura de Terceravia + Independents a Ordino, un partit que actualment no té representació al comú però que buscarà poder entrar-hi de cara a les eleccions comunals del mes de desembre. És una de les quatre candidatures que els electors ordinencs podran escollir el dia de les votacions.