Política 03/04/2019

Terceravia no permetrà que es continuï menystenint la llengua i la identitat

La candidata d'Andorra la Vella, Emi Matarrodona, critica la reducció dels temps dedicat a l'aprenentatge del català a l'escola andorrana

B. N.
2 min
La candidata de terceravia d'Andorra la Vella, Emi Matarrodona aquest dimecres a l'Escola Andorrana de Santa Coloma. / B. N.

Andorra la VellaTerceravia no permetrà que es continuï menystenint la llengua catalana i la identitat andorrana. Així ho ha dit aquest dimecres la candidata d'Andorra la Vella, Emi Matarrodona. "Som els únics que promovem realment l'ús i la protecció del català en tots els àmbits de la via diària, com l'esport o l'escola", ha afirmat.

També ha explicat que el punt sisè de les finalitats del sistema educatiu andorrà és assegurar l'ús del català en els diferents àmbits de la comunicació. Segons la candidata, "en aquests vuit anys de desgovern de DA s'han fet moltes barbaritats com ara la reducció del temps dedicat a l'aprenentatge del català. No permetrem que això continui així", ha conclòs. Matarrodona ha fet aquestes declaracions al davant de l'escola andorrana de Santa Coloma.

Esport

La candidata de terceravia a la llista parroquial a Escaldes Engordany, França Riberaygua, ha parlat aquest dimecres al camp de futbol del Prat del Roure sobre l’eix de l’esport en el programa de la formació política. "L’esport és un tema important en totes les etapes de la vida, des de l’etapa infantil fins a la gent gran. L’esport és un mitjà de salut, un mitjà de cohesió, potencia l’autoestima i la seguretat en un mateix, i és una magnífica eina de socialització". Terceravia proposa potenciar l’esport des de la base, i ajudar als esportistes que destaquin en totes les especialitats, perquè és una manera de promocionar el nostre país arreu del món.

Riberaygua ha destacat que terceravia també prestarà una especial atenció al turisme esportiu, que és molt respectuós amb la natura. Per acabar, la candidata ha declarat que "volem potenciar la creació d’un centre d’alt nivell d’entrenament d’alta muntanya".

Sud Radio i la UNESCO

El candidat de la llista nacional de terceravia, Joan Font, ha explicat que la formació política inclourà l’equipament tècnic de l’antic centre emissor de Sud Radio del Pic Blanc a la llista de patrimoni cultural "com a centre històric d’una ràdio AM única i emblemàtica a Europa".

Font ha assegurat que "farem el necessari perquè aquest centre emissor, l’edifici i l’equipament siguin declarats patrimoni material de la Unesco". El candidat de terceravia, que va ser el locutor encarregat d’anunciar el tancament de les emissions l’any 1982, ha assegurat que crear un centre d’interpretació de la història de la ràdio seria "donar a les instal·lacions una segona vida que es mereixen".

stats