Política 17/04/2017

Torres: "Ara que havien trobat un emplaçament que satisfeia tothom seria bo que l'heliport es fes realitat"

El cònsol major d'Encamp s'ha mostrat confiat amb la construcció de l'heliport a territori encampadà. A més, també ha explicat que hi ha un particular interessat en la compra dels locals de la Solana

Ana
3 min
La zona on s'ubicarà l'heliport

EncampLa construcció de l'heliport en territori encampadà continua en marxa, així ho ha confirmat aquest dilluns al matí durant l'Aplec de Sant Romà de les Bons, el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, i és que segons el cònsol la voluntat del Comú mai ha variat "nosaltres ja vam dir que érem favorables a aquest projecte i ja hem iniciat tots els processos per fer-ho". Tot i això, Torres també ha recalcat que "encara falten alguns informes i en cas que hi hagi algun perill ens hi oposarem, però fins ara tots els informes són positius".

Pel que fa al moviment contrari a l'heliport iniciat pels veïns d'Engolasters, el cònsol ha remarcat que "l'heliport ha d'anar a algun lloc perquè és bo pel país i sembla que el terreny que s'ha presentat és el millor per fer-ho". Malgrat que també s'ha mostrat comprensiu amb la necessitat d'informació, per part d'Escaldes "crec que a Escaldes calia la mateixa explicació que van fer a Encamp perquè també són afectats i ara estan en aquest procés". Cal recordar que la ubicació triada pel Ministeri són els terrenys al costat de FEDA a la parròquia d'Encamp i per aquest motiu, el tràfic dels vols té una afectació directa a Escaldes-Engordany.

En aquest sentit, Torres també ha manifestat que "un cop hi hagi l'exposat final es farà a les dues parròquies" i ha indicat que "ara que havien trobat un emplaçament que més o menys satisfeia tothom entenem que seria bo que aquest projecte es fes realitat".

L'anul·lació del concurs de la Solana motivada per afavorir la compra per separat dels locals

Ara fa uns dies, el Comú d'Encamp anunciava l'anul·lació del concurs públic referent a la subhasta de pisos i locals de la Solana, un concurs dividit en diversos lots que incloïen un lot de pisos i un altre de locals comercials. En aquest sentit, el lot que comprèn els locals comercials sembla que ha generat interès en un comprador, malgrat que el preu no ha facilitat la seva compra segons ha indicat Torres. Per aquest motiu, el Comú està estudiant dividir el lot dels locals i vendre'ls per separat, per tal de facilitar aquest traspàs.

Tot i això, el cònsol també ha detallat que "hi ha un particular que ens ha comunicat que està interessat a adquirir els locals per separat i per això ens plantejarem formular novament la proposta si veiem que aquest interès tira endavant". La rebaixa d'un 20% del preu inicial serà un altre dels elements favorables en aquest aspecte, atès que "un dels principals problemes a l'hora de vendre és el preu, però gent interessada hi ha", tal com ha assenyalat el cònsol, que també ha reconegut que el preu era "elevat i per sobre de mercat".

El CRAMEA, un nou punt de tensió amb SAETDE

La setmana passada el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra recollia la concessió administrativa per la redacció del projecte, construcció, explotació i manteniment del Centre Residencial en Altura Medicoesportiu d'Andorra (CRAMEA). Aquest projecte ha generat un nou punt de tensió entre el Comú d'Encamp i SAETDE, pels terrenys en els quals es vol dur a terme el Centre.

El cònsol major ha indicat que "SAETDE considera que els terrenys estan inclosos en la concessió i des del Comú creiem que no, ara cal posar-se d'acord i mirar d'una vegada per totes que quedi definit". Torres també ha afegit que "esperem i desitgem que comencem a veure com avança el projecte del CRAMEA i que sigui una realitat".

Torres mostra el seu suport a Gil

El cònsol també ha dedicat unes paraules de suport a Montserrat Gil, després que aquest dimecres l'excònsol laurediana sortís en llibertat. Torres ha explicat que "crec que és una bona notícia i m'aprecio molt la Montse, però això crec que el fet que pugui passar les nits amb la seva família és una gran notícia".

stats