Torres confirma que ja s'està reestructurant el personal de Nevasa

El cònsol d'Encamp apunta que “mentre hi ha vida hi ha esperança”, però accepta que reconduir la situació serà “complicat”

“Mentre hi ha vida hi ha esperança”, però sembla que l'esperança cada vegada és més petita malgrat els intents del cap de Govern, Toni Martí, per reconduir la situació. Així ho ha reconegut el cònsol major d'Encamp i membre del consell d'administració de Saetde, Jordi Torres, que ha valorat positivament la voluntat del màxim representant de l'executiu per intentar salvar Grandvalira del trencament. “Mentre el senyor Viladomat estigui disposat a seure en una taula per trobar una solució, hi ha esperança”, ha apuntat. De fet, aquest dimecres el ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar que el cap reprendria les negociacions a tres bandes, entre Saetde, Ensisa i Govern, un cop torni dels compromisos internacionals a Nova York i després de la reunió amb el primer ministre francès programada per l'1 d'octubre.

Malgrat tots aquests gestos, Torres també ha confirmat que Nevasa ja fa dies que ha activat el procés de dissolució per trencar Grandvalira. “Ja s'ha començat a fer una reestructuració del personal”, ha reconegut, i ha apuntat que s'estan posant les màximes facilitats perquè els treballadors puguin triar si treballar per Ensisa o Saetde. “La intenció és que ningú perdi la feina i puguin escollir”. Amb aquest primer pas ja iniciat, Torres ha explicat que el següent, si no s'aconsegueix un acord que salvi la marca, serà la “dissolució efectiva”. Tot i això, el cònsol major ha recordat que s'ha acordat mantenir la marca Grandvalira i una mínima estructura de Nevasa almenys dos o tres anys després del trencament, per no emetre missatges contradictoris que poden perjudicar als dos dominis esquiables. “En principi la proposta actual és no mantenir el forfet, però amb les converses actuals si arriben a bon port l'objectiu principal serà mantenir-lo”.

Pel que fa a la possible falta d'habitatge per als temporers, Torres s'ha mostrat obert a fer alguna gestió per ajudar a Saetde en aquest sentit, si és que cal, però ha explicat que ja és la mateixa empresa d'esquí qui s'està movent per anticipar-se a aquest problema. Quant als pisos de Gevivasa, que el PS va demanar que es destinessin a habitatge social, ha apuntat que properament s'enviarà una carta formal al ministeri d'Afers Socials per conèixer l'opinió de l'executiu. Destinar aquests prop de tretze pisos a temporers, segons Torres, està en un segon terme, malgrat que si Saetde ho necessita i es pot arribar a un acord el cònsol no ha tancat la porta. 

Radio Andorra

El cònsol major també s'ha mostrat satisfet per l'anunci del cap de Govern de traslladar el ministeri d'Afers Exteriors a l'antiga Radio Andorra. “La nostra prioritat era que l'ocupés RTVA, però mentre hi hagi una ocupació i hi hagi activitat ja ens sentim satisfets". Pel que fa als terminis, Torres ha indicat que actualment s'està treballant amb els projectes, que posteriorment s'hauran de treure a concurs públic. “Potser estem dos o tres anys per veure-ho”.