Política 12/06/2018

Torres intentarà dissuadir Viladomat de fer desaparèixer el forfet de Grandvalira

El cònsol defensa que tot i que les societats puguin funcionar de manera independent, mantenir la marca és important pel país i per les dues parròquies

Ana
2 min
Joan Viladomat i Jordi Torres en una imatge d'arxiu. / ANA

EncampEl cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, després de la sessió de consell de comú d'aquest dimarts, ha anunciat que té la intenció de reunir-se amb el màxim responsable de Saetde, Joan Viladomat, per intentar dissuadir-lo de la seva voluntat de fer desaparèixer el forfet i la marca Grandvalira. Torres ha recordat que "el tema de la dissolució de Nevasa ja fa dies que està clar" però ha defensat que, tot i que les estacions funcionin de manera independent, "pel país, les parròquies i les societats és bo mantenir la marca". Per aquest motiu, Torres ha reiterat que des del comú treballaran per reconduir la situació, però també ha admès que "potser som els que menys pintem". Així, ha recordat que si no aconsegueixen fer-lo canviar d'opinió, la propera temporada d'hivern serà la darrera de Grandvalira.

De fet, Torres no té moltes esperances d'aconseguir que canviï d'opinió, i més tenint en compte que el comú té un altre front obert amb Saetde, que és l'assoliment de l'acord d'intencions que havia de permetre renovar la concessió dels terrenys de l'estació d'esquí a canvi que la societat promogui inversions a la parròquia. "Esperem que abans del final de legislatura ho puguem donar per tancat, ja sigui en el bon o en el mal sentit", ha dit el cònsol, que ha reiterat que si Viladomat tira endavant la intenció de reclamar una indemnització per no haver pogut fer ús dels terrenys de Concòrdia, el comú no continuarà negociant i portarà el cas a la justícia.

D'altra banda, i també sobre qüestions de límits territorials, el comú ha contractat un tècnic expert per tal que validi uns treballs de camp fets pel comú durant els darrers quatre anys que demostrarien que els límits de la parròquia amb els d'Escaldes-Engordany i la Massana a la zona de Padern no són correctes. Jordi Torres ha explicat que els aiguats de 1935 van fer desaparèixer la documentació sobre els límits territorials, de manera que quan el Govern va marcar els límits parroquials el 1976 no hi van poder fer objeccions. Ara l'Arxiu Nacional ha recuperat una sèrie de documents compartits amb altres comuns, que un cop analitzats, han permès refer els límits i adonar-se que hi ha una part de terreny de la Massana i d'Escaldes que pertanyeria a Encamp. Però fins que el tècnic no pugui avalar si la feina feta és correcta, el comú no plantejarà la qüestió als altres dos comuns.

stats