Política 24/10/2017

El Tribunal de Comptes avala la comptabilitat d’SDP

Naudi també ha anunciat que està disposat a portar les reformes comunals al TC

M. M.
2 min
El Tribunal de Comptes avala la comptabilitat d’SDP

Andorra la Vella“Les despeses efectuades a càrrec de les transferències rebudes s’han ajustat a les finalitats per les quals van ser concedides”. Així conclou l’informe de fiscalització de la liquidació de comptes dels consellers generals Víctor Naudi i Sílvia Bonet de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) realitzat pel Tribunal de Comptes. D’aquesta manera es tanca el capítol d’acusacions entre l’exconsellera d’SDP Bonet i el propi partit, que s’han propiciat els últims mesos.

Segons explica l’informe, en la revisió específica de la relació de les operacions efectuades entre el Consell General, SPD i els consellers de la formació política no s’han detectat operacions susceptibles d’haver patit duplicitat de pagaments. Amb tot plegat, el membre del comitè local d’Escaldes-Engordany, David Pérez, ha sentenciat que “queda palès i demostrat que el grup parlamentari i SDP no van cometre cap irregularitat amb els diners públics”. Pérez també ha carregat durament contra les acusacions, difamacions i calúmnies d’alguns mitjans de comunicació i ha indicat que “queda demostrat que no hi havia res, que era tot fum i ganes de perjudicar”.

Malgrat que el Tribunal avala els comptes i indica que totes les despeses estan justificades, no entra a valorar si algunes de les transaccions i pagaments es van realitzar de manera correcta en el seu moment. “Els dubtes sobre els pagaments que va realitzar Bonet no queden aclarits”, indica Pérez. El conseller general Víctor Naudi respecta la decisió que el Tribunal de Comptes no hagi entrat a valorar aquest fet i pràcticament descarta la possibilitat de portar el tema a la fiscalia, perquè “seria la paraula de Bonet contra la nostra”. “L’important és que l’ús dels diners que s’ha fet al final de tot el procés és correcte”, ha recordat Naudi.

Cal recordar que el partit va acusar Bonet d'haver percebut indegudament abonaments del compte dels consellers generals d'SDP al grup mixt per sumes i conceptes que ja li havien estat pagades pel Consell General; d'haver retirat diners en efectiu del compte del grup i de tenir-los en un sobre al despatx; i d'haver facturat indegudament a la formació, l'agost del 2016, una despesa personal i de no haver-la retornat fins el 23 de maig d'enguany. A més, també es va afegir que a banda de les justificacions, la consellera havia deixat un sobre amb 340 euros en efectiu "sense cap explicació".

Pel que fa a les acusacions rebudes durant tot aquest procés, Naudi ha apuntat que ara hi hauria fonament per prendre accions, però ha dit que “l’elegància del partit està per sobre de tot això”. Per tot plegat, Naudi apunta que ara “s’ha restablert la veritat, tot i que es tard” i ha emplaçat la resta de partits a fiscalitzar també els seus comptes.

A favor de portar les lleis de competències i transferències al TC

El conseller general, Víctor Naudi, ha reafirmat que la posició d’SDP es manté contraria a les lleis de competències i transferències aprovades pel Consell General. “No és la reforma que necessita el país de cara als propers anys i està tant mal feta que per nosaltres els indicis d’inconstitucionalitat són molt clars”. Per això, Naudi s’ha mostrar favorable a presentar un recurs al Tribunal Constitucional, si el grup de l’oposició liberal així també ho creu. “La meva firma estarà al costat del grup liberal”.

stats