Política 04/06/2020

Última hora: Espanya diu ara que no obrirà la frontera fins l'1 de juliol

Les restriccions a la lliure circulació de persones per entrar o sortir de l'estat espanyol s'allargaran tot i que s'aixequi l'estat d'alarma

Efe
1 min
La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme d'Espanya, Reyes Maroto,. / EFE

MadridEl Govern d'Espanya ha aclarit aquest dijous que l'obertura de les seves fronteres s'efectuarà a patir del pròxim 1 de juliol. Aquesta afirmació, per tant, suposa una contradicció respecte de les declaracions d'aquest matí de la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya, Reyes Maroto, en què ha assegurat que l'aixecament de les restriccions en la mobilitat amb Portugal, França i Andorra finalitzarien el pròxim 22 de juny, data en què està prevista la finalització de l'estat d'alarma.

Segons l'agència EFE, moments posteriors a les declaracions de Maroto, el ministeri que encapçala ha emès una nota on s'assegura que "tenint en compte els compromisos anunciats de la reobertura del turisme internacional, la mobilitat internacional segura tindrà lloc a partir del pròxim 1 de juliol". El text afegeix que, a partir de la finalització de la vigència de la darrera pròrroga de l'estat d'alarma, també es recuperarà la mobilitat dins del territori espanyol.

En relació amb la mobilitat exterior, es recorda que l'ordre del 23 de maig assenyala que els controls en les fronteres interiors terrestres, aèries i marítimes "podran prorrogar-se més enllà de l'estat d'alarma". Segons indica el ministeri d'Indústria, el govern espanyol manté contactes permanents amb la Comissió Europea i amb els estats membres per tal de coordinar i harmonitzar l'eliminació progressiva de les restriccions en els controls a les fronteres europees.

Al mateix temps, el ministeri de l'Interior del país veí està mantenint contactes permanents tant amb les autoritats franceses com amb les portugueses i andorranes, amb la voluntat de coordinar les mesures a les fronteres terrestres en aquests països.

stats