Política 19/09/2019

Vela vol conèixer la composició del departament de la Cimera Iberoamericana

La parlamentària creu que Gaytan hauria d'haver conservat el seu lloc com a ambaixador a Madrid, ja que és perfecte coneixedor del dossier de l'esdeveniment

Ara Andorra
1 min
La consellera general del OS Susanna Vela, durant una sessió de Consell general. / M. F.

Andorra la VellaLa consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela, vol conèixer la composició del departament de la Cimera Iberoamericana. Per aquest motiu, ha entrat un seguit de preguntes que el Govern haurà de respondre per escrit, segons ha informat aquest dijous el PS a través d'un comunicat.

En l'escrit tramitat aquest dimarts a la tarda a Sindicatura, la parlamentària socialdemòcrata demana, en primer lloc, "com s'estructura el departament de la Cimera Iberoamericana", així com els perfils, competències i funcions del personal tècnic que s'hi ha adscrit.

Vela també pregunta si "es compta amb persones o assessors contractats per a la cimera més enllà del departament" i per les "funcions i responsabilitats que tindrà la figura de coordinador nacional-ambaixador" de l'esdeveniment.

En aquest darrer sentit, la parlamentària també demana "com es justifica la necessitat de nomenar un ambaixador amb residència a Andorra per coordinar la celebració de la cimera". "Si era necessari associar la coordinació de la cimera amb la figura d'un ambaixador, des del PS entenem que hauria estat més lògic que Jaume Gaytan hagués conservat el seu lloc d'ambaixador a Madrid, atenent que aquest coneixia, a més perfectament, el dossier de la cimera i tenia els contactes amb tots els països que hi participaran", ha manifestat Vela.

stats