Política 16/01/2018

Vela denuncia "la voluntat d'anul·lar i silenciar el PS"

El comitè executiu del partit decidirà aquest dimarts a la nit si duu l'actuació de la Sindicatura a la Justícia

C.g.
2 min
La primera secretària del PS, Sussana Vela. / C.G.

Andorra la VellaEl Partit Socialdemòcrata (PS) ha denunciat "la voluntat d'anul·lar i silenciar" la seva formació, per part de la resta de partits. Així ho ha expressat aquest dimarts al migdia la primera secretària socialdemòcrata, Sussana Vela. Ho ha fet durant una roda de premsa on ha volgut tornar a fer palès el malestar per la "solució imposada sense comptar amb el PS" de canviar el funcionament del grup mixt, especialment pel que fa al canvi de presidència d'aquest, que fins ara ostentava Pere López (PS) i que ara passara a ocupar Josep Pintat, conseller escindit de Liberals d'Andorra. Els socialdemòcrates també estan molestos amb el paper que ha jugat en tot plegat la Sindicatura, la qual va ser qui va cessar a Pere López del càrrec, lamenten. Per aquests fets estudien anar a la Justícia. De fet la decisió s'acabarà de tancar en una reunió del comitè executiu del partit prevista per aquest dimarts al vespre.

Vela ha explicat que consideren que el síndic general no té competències per cessar un càrrec dins d'un grup parlamentari. La Sindicatura ha informat al PS que "administrativament és correcte", ha explicat Vela, motiu pel qual, i tenint en compte que no hi estan d'acord, no els queda més camí que anar a la Batllia, ha justificat.

Pel que fa a com quedarà ara el grup mixt, la primera secretària del PS considera que hi haurà una "pèrdua de qualitat democràtica" i ha lamentat que no es tinguin en compte les minories. El grup socialdemòcrata queda relegat a una "situació d'invisibilitat", ha denunciat, tot i que ha assegurat que seguiran treballant com fins ara, fent oposició al Govern. Així mateix, Vela ha lamentat que "al nostre país, enlloc de punir el transfuguisme es premiï", fent referència a que s'hagi donat la presidència a l'exliberal Pintat. També ha enviat un missatge a Víctor Naudi i Sílvia Bonet: tot i entendre el que han fet (votar per Pintat), "sobta que no hagin batallat pels drets que tenim les minories".

Finalment, Vela ha explicat que ja treballen en una proposta per modificar el reglament del Consell General, per tal que en el transcurs de la legislatura es pugui crear grup parlamentari. Així mateix, també volen que es pugui crear grup parlamentari a partir de tres consellers, i no amb quatre com fins ara.

stats