Virtus Unita defensa la viabilitat d'un aeroport

Creu que el cost ecològic i financer no hauria de ser tant elevat com en d'altres projectes

Virtus Unita defensa que el país aculli un aeroport. De fet, creu que és viable i recorda que altres projectes que en un moment donat semblaven “impossibles” avui en dia estan “en ple funcionament”. D’aquesta manera, diuen que aquesta infraestructura no només suposaria una “fonamental millora en el transport de persones i de mercaderies” sinó que serviria també per posicionar el país davant els països veïns i davant la Unió Europea.

En aquest sentit, defensen que un aeroport dins del país donaria “la possibilitat de modular eventuals excessos” dels interlocutors i en aquest sentit, creuen que les negociacions amb la UE “canviarien radicalment” si el país “disposés de la possibilitat d’acollir directament persones, béns i serveis que provinguin de la UE, però també dels espais extracomunitaris”.

Virtus Unita destaca que “no ha de ser impossible definir una ubicació” d’aquest aeroport i admet que tot i que pot suposar un cost ecològic i financer, “probablement no s’hauran de tallar tants arbres com per fer una estació d’esquí, ni resulti tan onerós com la suma dels projectes faraònics imaginats pels successius governs”. “Tenim el convenciment que la independència política i econòmica del nostre país imposa l’estudi i la posterior realització d’aquest indispensable i insubstituïble equipament, i quasi ens atreviríem a afegir: a qualsevol cost”, diuen. Per poder materialitzar aquest projecte, des de la formació afirmen que cal escollir bé els assessors i també fer participar a la ciutadania.

En en mateix àmbit de les comunicacions, a través del mateix comunicat des de Virtus Unita, també es defensa que es pugui accedir en el futur a fons de la Unió Europea per tal de millorar “i apropar” la xarxa ferroviària a les fronteres del país per tal d’afavorir “la competitivitat econòmica”. En aquest sentit, recorden les dificultats de comunicació del país amb l’exterior, pel fet que l’única connexió és per carretera.