Política 17/01/2018

Fins a 2.700 treballadors estan convocats per definir accions contra la reforma de la Funció Pública

L'assemblea del proper dia 25 servirà per decidir si es prenen accions judicials i si es convoca una vaga general

C.g.
2 min
Una assemblea general de la Plataforma Sindical. / Arxiu ANA

Andorra la VellaRepresentants dels sindicats de treballadors públics del país es van reunir aquest dimarts al vespre per tractar quines han de ser les línies a seguir a partir d'ara, un cop el Govern ha aprovat el projecte de llei de reforma de la Funció Pública i tot estigui a punt ja per ser debatut al Consell General. Durant aquesta trobada va tornar a fer-se palès el malestar per com la ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, ha portat les negociacions per la reforma, especialment en el punt en què ha considerat que la comissió consultiva no és "una taula de negociació sindical". No s'ha tingut en compte les seves reclamacions, critiquen els sindicats, i s'ha obviat que els sindicalistes es neguessin a firmar l'informe preceptiu. Un fet que pot acabar als tribunals atès que no s'ha tingut en compte la capacitat negociadora d'aquesta comissió. La decisió sobre si finalment es va a la Justícia, així com la possibilitat de convocar una vaga general, es decidirà en una assemblea que tindrà lloc el proper 25 de gener a les vuit del vespre a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany.

És una assemblea convocada pels tres sindicats (el d'educació, cos general i cossos especials) presents a la comissió consultiva, però adreçada a tots els treballadors públics, estiguin o no afiliats. També estan inclosos, en aquesta convocatòria, els treballadors dels comuns, de manera que la xifra de convocats s'eleva fins a aproximadament unes 2.700 persones, ha explicat el representant dels cossos especials i secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.

Durant aquesta assemblea s'explicaran els pros i els contres de la reforma de la llei. Seguidament, es prendran les decisions definitives mitjançant votacions entre els presents. Anar a la Justícia i la vaga general són dues opcions més que factibles, ha assegurat Ubach.

Reunió dels funcionaris amb el PS

D'altra banda, membres del comitè executiu i consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) han mantingut aquest dimecres una reunió amb dirigents dels diferents sindicats de la Funció Pública. L’objectiu de la trobada ha estat escoltar la postura dels representants dels treballadors de l’administració en relació a la reforma de la Funció Pública. Des del PS s’ha volgut insistir en el fet que una modificació legislativa d’aquesta importància, "igual que succeeix amb el paquet de lleis laborals presentat pel grup demòcrata", hauria d’haver partit des de la base del “diàleg” amb els col·lectius afectats i havent assolit un consens. De fet, han remarcat que la sensació que es té des del PS és que la capacitat o la voluntat de negociació amb treballadors tant del sector públic com del privat per part de l’executiu "ha estat nul·la".

stats