Política 08/01/2019

L'acumulació de lleis podria obligar a treballar en dissabte

La sessió d'aquest 17 de gener serà "densa i complicada", amb l'aprovació de la modificació de la llei de la Funció Pública i el debat a la totalitat del pressupost

M. M.
2 min
La subsíndica, Mònica Bonell, durant la roda de premsa posterior a la junta de presidents. / M. M.

Andorra la VellaUn final de legislatura amb algunes sessions de Consell General “denses i complicades”. Així les ha definit la subsíndica general, Mònica Bonell, quan falta poc mes d'un mes i mig per acabar la legislatura. Bonell ha apuntat que el següent ple, previst pel 17 de gener, serà “molt feixuc” i també ha reconegut que es podria reviure el que va passar l'anterior legislatura quan es van aprovar la modificació de les pensions amb públic durant la sessió, i concentració i manifestacions a la porta del Consell.

En aquest ple està previst donar llum verda a la modificació de la llei de la Funció Pública (amb cinc reserves d'esmena de L'A, quatre reserves i quatre vots particulars del PS) i també, amb tota probabilitat, el debat a la totalitat del pressupost. Com que la sessió s'allargarà, amb altres lleis en l'ordre del dia com l'aprovació de les mesures urgents de l'habitatge, ja està previst que s'habilitarà el dia següent per continuar el ple. “Al final de legislatura s'acumulen més projectes, però això no és nou i és habitual”, ha argumentat, al mateix moment que també ha assegurat que potser cladria organitzar-se de forma més ordenada perquè això no passi.

Una altra mostra de la gran quantitat de lleis que encara queden per aprovar i de la feina que tenen encara per endavant les comissions és la més que probable convocatòria de sessió ordinària en dissabte. Segons ha comentat Bonell l'últim ple se celebrarà el 15 de febrer i es debatrà i s'aprovarà el projecte de pressupost pel 2019 i en funció de les lleis que encara quedin per aprovar s'habilitarà el 16 de febrer, un dissabte. Un cop finalitzada aquesta sessió, el cap de Govern, Toni Martí, tindrà fins el dia 19 per dissoldre el Consell General i convocar eleccions.

A part d'aquestes dues sessions, també s'han validat el proper 23 de gener com una sessió de preguntes i control al Govern i també estarien disponibles els dies 31 de gener i 7 de febrer per donar llum verda a les lleis que quedin. En referència a si finalment es podrà donar sortida a tots els textos legislatius pendents, Bonell ha assegurat que “segurament no”, però també ha apuntat que seran menys dels que inicialment criticava l'oposició.

D'altra banda, la subsíndica ha insistit que la tramitació d'urgència de les lleis, que va demanar DA i que finalment es va permetre, no ha escurçat terminis i ha permès als consellers continuar treballant amb normalitat “a bon ritme i de manera prudencial”. “Les lleis entren a ple a mesura que es van evacuant de la comissió”, ha dit.

stats