Política 12/10/2017

El cost allunya la capital de l'agència tributària nacional

Marsol posa en relleu, però, que no estan “contra la idea o el concepte" d'aquest organisme

2 min
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. / M. F. (ANA)

La decisió definitiva sobre la participació del comú d’Andorra la Vella a l’agència tributària nacional encara no està presa i es debatrà dimecres de la setmana que ve, però la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ja ha anunciat aquest dijous que tot sembla indicar que en un principi la corporació comunal no prendrà part en aquest organisme. Així, Marsol ha posat en relleu que al comú d’Andorra la Vella “momentàniament li costarà anar cap a l’agència” tributària nacional per una qüestió econòmica. Ha volgut deixar clar, però, que això no vol dir que posin en dubte aquest ens.

D’aquesta manera, Marsol ha remarcat que no estan “contra la idea o el concepte de l’agència”, ja que és “normal que existeixi” però ha afegit que “potser s’hauria de replantejar econòmicament” d’altra manera. Així, ha remarcat l’elevat cost que suposaria per a la corporació, uns 300.000 euros, formar-ne part i el fet que ara com ara la gestió que hauria de fer aquest nou organisme ja l’està assumint el comú amb els seus propis mitjans i els està “funcionant bé”. D’aquesta manera, la cònsol major ha remarcat que ja han portat a execució i han cobrat 100.000 euros per deutes pendents i, per tant, això demostra que és un “sistema que funciona molt bé”.

La mandatària comunal ha emfasitzat el fet que els diners que haurien de destinar a l’agència tributària haurien d’anar imputats “al pressupost de funcionament del comú”, que ja “és molt ajustat perquè tenim una nòmina molt important”, i ha recordat, a més, que a banda d’aquests diners per a l’agència el comú deixaria de percebre els imports per recàrrecs que ara cobra.

stats