Política 12/06/2018

Un 'amic' d'Andorra, ponent de l'acord d'associació

El Parlament Europeu nomena Juan Fernando López Aguilar, que és membre del grup d'amistat amb el Principat

Ara Andorra
1 min
El Grup d'Amistat del Parlament Europeu amb Andorra, el mes d'abril a Brussel·les. / CONSELL GENERAL

Andorra la VellaL'eurodiputat espanyol Juan Fernando López Aguilar ha estat designat ponent permanent del Parlament Europeu per a l'acord d'associació de la Unió Europea amb Andorra, Mònaco i San Marino. López Aguilar és un dels parlamentaris que integra el grup d'amistat del Parlament Europeu amb Andorra.

Aquest grup es va constituir el 24 d’abril passat a Brussel·les amb la presència de la subsíndica general Mònica Bonell i els consellers generals de la comissió legislativa de Política Exterior Carles Enseñat (president), Carles Naudi (vicepresident) i Pere López, i dels eurodiputats que en formen part. Va ser aleshores que López Aguilar es va mostrar predisposat a ser ponent en la tramitació parlamentària d'un eventual acord d'associació, tenint en compte que des de l’entrada en vigor del Tractat de Lisboa l'1 de desembre del 2009 tots els acords internacionals de la Unió Europea han de ser aprovats pel Parlament Europeu.

De fet, en el context d'un eventual acord d'associació amb la Unió Europea, són els respectius parlaments els que tindran la responsabilitat de vetllar per l'escrutini democràtic del seu contingut, cadascun d'acord amb les competències que tingui atribuïdes en aquesta matèria. És des d'aquesta perspectiva que el Consell General ha mirat d'enfortir les relacions amb el Parlament Europeu.

Els eurodiputats que formen part del grup d’amistat visitaran Andorra el proper mes d’octubre. Per part andorrana, formaran part del grup d’amistat amb el Parlament Europeu els membres de la comissió legislativa de Política Exterior, així com els altres consellers generals que estiguin interessats en participar-hi.

stats