Política 30/08/2018

Podem Andorra anuncia una acció al carrer contra l'Sdadv

Demanen no pagar l'"impost revolucionari" per l'accés a la música per part dels escolars, malgrat que des del Govern s'insisteix que el cànon no s'aplicarà aquest curs i no recaurà en els alumnes

ARA Andorra
1 min
Joan Seguí, de Podem, durant la lectura del manifest. / M. F.

Andorra la VellaPodem Andorra ha anunciat que el pròxim 5 de setembre té previst dur a terme un acte al carrer per repartir pamflets de crida ciutadana. L'objectiu és protestar contra la intenció que té Societat de drets d’autor i drets veïns (Sdadv) de cobrar un cànon als alumnes dels tres sistemes educatius per l'ús que fan de la música a les escoles i animar els pares i mares a negar-se a pagar-lo.

Tot i que el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va assegurar que la mesura encara no s'aplicaria aquest curs i que encara no s'havia fixat el preu –que l'Sdadv va dir que se situaria en 1,03 euros per alumne–, Podem Andorra ha decidit tirar endavant l'acció perquè considera que es tracta d'un "impost revolucionari" i que "la cultura a l'escola no pot nodrir els interessos de quatre vampirs que volen xuclar els diners dels nens andorrans".

Així, repartiran pamflets a primera hora del matí davant les portes del Govern i posteriorment davant de la CASS. A la tarda l'acció es traslladarà al passatge Biscariet (Escale) i, en acabar, davant de l'Illa Carlemany. Des de la formació han assegurat que l'acció no afectarà la lliure circulació de persones per la voravia ni la circulació de vehicles.

Des del Govern han informat que continuen les negociacions amb l'Sdadv en relació a aquesta proposta però que, s'arribi a la solució que s'arribi, en cap cas aquest cànon recaurà sobre els escolars, tenint en compte que l'educació és un servei gratuït.

stats