Política 14/12/2020

Andorra i San Marino pacten accions conjuntes en les negociacions de l'acord d'associació amb la UE

Els dos països celebren al Principat els 25 anys de relacions diplomàtiques

Ana
2 min
Xavier Espot i Luca Beccari, aquest dilluns al despatx del cap de Govern. / SFG

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha rebut aquest dilluns el ministre d'Afers Exteriors, Cooperació Econòmica Internacional i Telecomunicacions de la República de San Marino, Luca Beccari, en el marc del 25è aniversari de les relacions diplomàtiques entre ambdós països. A la reunió també hi ha assistit l’ambaixador d’Andorra a San Marino, Carles Àlvarez, i el seu homòleg al Principat, Luca Brandi.

La d’aquest dilluns suposa la seva primera visita oficial al Principat. La delegació de San Marino s’ha desplaçat amb un vol directe entre Remini i l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell. Durant la reunió, el cap de Govern i Beccari han abordat temes com la coordinació d’accions conjuntes pel que fa a les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea o la recent entrada al Fons Monetari Internacional (FMI) per part del Principat, el mes d’octubre passat.

Posteriorment, Beccari també ha mantingut diverses reunions bilaterals amb la titular d’Afers Exteriors, Maria Ubach; el ministre de Finances, Eric Jover; el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, així com amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba. En aquestes trobades més específiques s’ha aprovat la negociació d’un acord de cooperació entre ambdós estats i l’avançament cap a la signatura d’un conveni de no doble imposició, d’una banda, i les diferents estratègies que s’han pres des d’Andorra i San Marino per fer front a la pandèmia ocasionada pel coronavirus SARS-CoV-2, de l’altra.

El ministre Beccari també es reunirà durant la tarda amb el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, amb qui visitarà les dependències d’Actua, i amb la síndica general, Roser Suñé.

stats