Política 04/03/2015

El nou govern augmentarà el nombre de ministres "per fer les carteres més assumibles"

La composició del nou Executiu dependrà també dels dossiers que marcaran la legislatura, com són les competències i transferències, les negociacions amb la Unió Europea, el desplegament de l'acord monetari o el desenvolupament del model sanitari

1 min
El ministre portaveu, Jordi Cinca. / M.T.

El ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, ha explicat aquest dimecres que el nou gabinet ministerial que està dissenyant Toni Martí comptarà amb més efectius "per fer les carteres més assumibles". Cinca ha afegit que això no comportarà la creació de més departaments ni fer més gran l'administració, sinó que l'objectiu és la millora organitzativa "gràcies a l'experiència de quatre anys de govern". El ministre també ha dit que la composició del nou Executiu dependrà també dels dossiers que marcaran la legislatura, com són les competències i transferències, les negociacions amb la Unió Europea, el desplegament de l'acord monetari o el desenvolupament del model sanitari.

Jordi Cinca ha dit que fa quatre anys "es van fer ministeris molt grans amb moltes competències", com va ser el cas del seu amb Finances i Funció Pública, que ha qualificat de "petit monstre". El ministre ha explicat que s'ha demostrat que el país cada vegada té més complexitat i que hi ha un component internacional en els dossiers que encara els fa més complexes, i que per tant "calen més efectius per fer carteres més assumibles" tant en el seu cas com en d'altres.

Cinca no ha concretat de quants ministres s'incrementarà el gabinet, argumentant que tot dependrà dels perfils que defineixi el cap de Govern i fins i tot dels noms. El ministre també ha recordat que Martí va anunciar que Saboya tornarà a ser ministre, i ha volgut afegir que "és una cosa que volem tots", ja que "no hi ha millor persona per dirigir el dossier d'Europa que Gilbert Saboya".

stats