Política 31/07/2017

Aval de Medi Ambient a la plataforma de Soldeu

Des del departament es considera que les al·legacions no han presentat cap element de judici per considerar que els treballs del projecte no siguin compatibles a nivell ambiental

Ana
2 min
Muntatge de com serà la plataforma de Soldeu.

Andorra la VellaEl departament de Medi Ambient del Govern ha finalitzat aquest dilluns l'informe d'impacte ambiental que recull la valoració del projecte de plataforma esquiable i de les al·legacions rebudes, només una de la família Viladomat. Un cop analitzada la documentació, el ministeri ha emès un criteri favorable al projecte presentat.

Cal recordar que el comú de Canillo va sotmetre a informació pública el projecte de la primera fase d’obres de la plataforma esquiable al peu de la pista de l'Avet de Soldeu. D’acord amb la reglamentació aplicable, un cop finalitzat el període d’informació pública (divendres passat) la corporació comunal va enviar al ministeri de Medi Ambient les al·legacions que havia rebut durant el període d’informació pública, per tal que aquest ministeri elaborés l’informe definitiu d’impacte ambiental.

L'al·legació de caire mediamental, amb tot un seguit de consideracions, ha estat analitzada per Medi Ambient per elaborar l’informe d’impacte ambiental, ja que era la que s’emmarcava en la finalitat de l’exposició pública prevista. En resum, l’informe conclou que les al·legacions no han presentat cap element de judici per considerar que els treballs del projecte no siguin compatibles a nivell ambiental.

D’altra banda, Ordenament Territorial apunta que per a les altres dues al·legacions que no fan referència a l’impacte ambiental, és aplicable la resolució del recurs de reposició interposat al projecte d’interès nacional de construcció d’una plataforma esquiable a peu de la pista de l'Avet de l’estació de Soldeu i d’un aparcament soterrat, i s'incideix en la legalitat del projecte.

Medi Ambient ha tramès aquest dilluns mateix l’informe a Ordenament Territorial, que ha notificat al comú de Canillo el resultat favorable d’aquest informe i també del de riscos geològics. Així, el següent pas depèn del comú de Canillo, que és, ara, qui ha d’autoritzar les obres.

stats