Política 07/09/2017

Els catalans a l'exterior ja poden accedir a la documentació electoral

La Generalitat de Catalunya ha fet arribar un correu electrònic a les persones inscrites al registre

Aleix Moldes
1 min
Missatge de la Generalitat als residents a l'exterior perquè accedeixin a la documentació electoral

BarcelonaEls catalans residents a l'estranger (també els d'Andorra) ja poden descarregar-se la documentació necessària per participar en el referèndum de l'1 d'octubre. La Generalitat de Catalunya ha enviat un correu electrònic a les persones inscrites al registre de catalans a l'exterior amb un enllaç perquè s'identifiquin i es descarreguin la documentació electoral i la guia per votar.

El decret de convocatòria del referèndum, signat aquest dimecres a la nit pel president català i tots els consellers, fixa en les normes complementàries la regulació del vot dels catalans a l'exterior. S'hi especifica que rebran en el termini màxim de set dies una "comunicació", que ha resultat ser un e-mail. La papereta se la poden descarregar i imprimir directament i l'hauran d'enviar per correu postal a l'adreça que se'ls indica.

"El dret de vot s'exercirà exclusivament per correu postal mitjançant la tramesa d'un sobre model C4 (A4) dirigit a l'adreça que se li hagi assignat en la comunicació personal rebuda i que haurà d'incloure el document d'identificació personal de l'elector, una fotocòpia del document d'identificació (DNI o passaport espanyol) i un sobre model C5 o C6, tancat, que contindrà la papereta de votació", indica el document de normes complementàries.

Seran les delegacions de la Generalitat a l'exterior les que rebran els sobres amb els vots i els custodiaran fins al moment de fer l'escrutini. El termini per rebre el sobre amb la documentació finalitzarà l'1 d'octubre a les 20.00 hores, precisament quan està previst que es tanquin els col·legis electorals a Catalunya.

stats