Política 10/09/2018

Els carrils centrals de la CG1 ampliaran dues hores la seva obertura els divendres d'hivern

En lloc de tancar a les deu de la nit ho farà a les dotze per facilitar l'afluència de vehicles

ARA Andorra
2 min
Una imatge de la carretera al seu pas per la Margineda. / ARXIU ARA

Andorra la VellaEl carril, o els carrils centrals quant la via en té quatre, en el tram comprès entre la rotonda d’Aixovall i la rotonda de PK0 de la CG1 estaran oberts els divendres entre l’1 de desembre i el 4 de maig fins a les dotze de la nit, i no fins a les deu, per facilitar l’entrada de vehicles al país. Aquesta mesura ja s’aplica els diumenges des de l'1 de juliol, precisament per augmentar la capacitat de la via i evitar retencions.

Des de l’executiu s’avança aquesta mesura arran d’una pregunta que va formular el conseller liberal Ferran Costa i a través de la qual volia saber quan s’inhabilita aquest carril central i per què en ocasions estava tancat malgrat que l’afluència de vehicles fos important. Des de l’executiu es concreta que va ser a partir del mes de febrer del 2017, i a demanda de la policia, que es va procedir a tancar el carril o carrils centrals tots els dies de la setmana entre les deu de la nit i les set del matí. Aquesta mesura es va prendre ja que s’havia constatat que “nombrosos vehicles” circulaven a elevada velocitat i que “el tancament del carril central fa disminuir la velocitat dels que circulen de forma més ràpida” perquè s’impedeix els avançaments. A més, es va tenir en compte que l’afluència de vehicles en aquest horari tampoc no justificava que aquest carril estigués obert.

De totes maneres, i tal com continua la mateixa resposta, “aquesta primavera es va constatar un increment significatiu de circulació de vehicles en sentit nord, els diumenges al vespre (probablement relacionat amb la tornada d’andorrans i residents que tornen de cap de setmana)”, motiu pel qual es va prendre la decisió de retardar el tancament del carril de les deu a les dotze de la nit.

stats