Política 24/05/2017

Cinca lamenta que amb el 'cas Rimet' es vulgui "arrossegar el país" per les males pràctiques de persones concretes

Sandro Rosell i Joan Besolí han estat detinguts arran d'un presumpte delicte de blanqueig de diners

Ana
2 min
Jordi Cinca, en roda de premsa. / M. T. (ANA)

Andorra la VellaEl ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha lamentat aquest dimecres que s'hagi posat en dubte una vegada més el nom d'Andorra arran de la implicació del país en el 'cas Rimet', que ha acabat amb la detenció, entre d'altres, de l'expresident del Barça Sandro Rosell i l'exconseller de Sant Julià de Lòria, Joan Besolí, arran d'un presumpte delicte de blanqueig de diners. Cinca ha demanat que es faci un esforç per no posar el país al centre d'aquestes activitats delictives i per evitar que s'arrossegui Andorra per actuacions que són "personals i individuals de persones molt concretes".

El ministre Jordi Cinca, durant la roda de premsa de consell de ministres, ha lamentat que el 'cas Rimet' hagi tornat a perjudicar la imatge d'Andorra, i ha reiterat les mesures i reformes que s'han fet des del 2010 per tal que qüestions com aquestes no passin en el futur. "Si Andorra no hagués fet els deures, sí que podríem ser acusats de facilitar" aquestes males pràctiques, ha apuntat el ministre, i ha afegit que no està preocupat per si el cas pot esquitxar el país o la banca, perquè existeixen els mecanismes de les comissions rogatòries, els bancs han pres mesures per reforçar els seus procediments, i "no crec que se'ns pugui recriminar res com a país".

Cinca considera que Andorra surt implicada en el cas de Sandro Rosell i Joan Besolí de la mateixa manera que també hi apareixen Espanya, el Brasil o altres jurisdiccions, i ha volgut deixar clar que actuacions individuals d'unes persones que presumptament han incomplert la llei i han utilitzat Andorra per cometre un delicte no poden posar en dubte tot un país, tota la seva gent i el seu teixit empresarial i social. Així, considera que "no pot ser que es vulgui equiparar Andorra a les males pràctiques de persones concretes". I ha afegit que "si s'ha comès un delicte, la responsabilitat serà del qui l'hagi comès".

Finalment, el ministre ha volgut aclarir que l'expresident de la federació brasilera de futbol, Ricardo Teixeira, a diferència del que han assegurat alguns mitjans, ni viu a Andorra ni està tramitant la nacionalitat andorrana. Cinca sí que ha recordat que Teixeira va tenir la residència passiva durant uns mesos de l'any 2013 i que, en el moment de tramitar la seva renovació a finals d'aquell any, quan s'estava investigant si complia tots els requisits, ell mateix va retirar la petició de renovació, de manera que s'entén que va optar per anar a una altra jurisdicció.

stats