Política 09/03/2020

La comissió de la infància aprova un protocol d'actuació en les agressions sexuals

S'han reunit per primera vegada des de la seva creació

Marc R. Fort / Ara Andorra
1 min
Els ministres Ester Vilarrubla, Víctor Filloy i Josep Maria Rosell. / M. R. F.

Andorra la VellaLa Comissió Nacional de la infància i l'adolescència s'ha reunit aquest dilluns a l'edifici del Govern per primera vegada des de la seva creació per abordar tots aquells problemes que influeixen directament als joves del país. En aquesta primera trobada, des d'Afers Socials s'ha presentat a tots els membres de la comissió dos nous protocols, un d'actuació immediata en casos d'evidència o sospita fonamentada d'abús, agressió sexual o maltractament físic agut (PAI), i l'altre, de notificació i actuació social de les situacions de risc dels infants i els adolescents (PAS).

Victor Filloy, ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, en declaracions als mitjans s'ha referit a les suposades queixes de pares i mares amb fills amb problemes d'addiccions, els quals asseguren que en molts casos el Govern "ens deixa de banda". En aquest sentit, el ministre ha apuntat que tots els casos "són diferents", i ha assegurat que "en el moment que es detecti algun problema d'aquest tipus, l'executiu actuarà amb les eines que tingui al seu abast.

Aquest organisme està liderat pel ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut i el d'Educació i Ensenyament Superior, i a banda dels representants d'aquestes dues carteres, els ministeris de Salut, Justícia i Interior, i Cultura i Esports. També representants dels comuns, de la Batllia i Fiscalia, de la policia, el SAAS, el Raonador del Ciutadà, la Federació d'Associacions Andorranes de Persones amb Discapacitat, Unicef Andorra i el Fòrum Nacional de la Joventut.

stats