Política 03/12/2019

En Comú per Andorra la Vella pretén dinamitzar la zona de Prada Ramon

Carmona es queixa del sistema de transferències

Ara Andorra
2 min
El número 4 d'En Comú per Andorra la Vella, Gerard Estrella, fent declaracions a Prada Ramon. / DEMÒCRATES

Andorra la VellaLa candidatura d'En Comú per Andorra la Vella té la voluntat de treballar amb veïns i comerciants de Prada Ramon per tirar endavant un pla de dinamització del barri i, al mateix temps, “socialitzar l’espai públic” per millorar la qualitat de vida. Així ho ha explicat el número quatre de la llista, Gerard Estrella, en un acte on també han estat presents Alain Cabanes i Meritxell Pujol.

Des d'En Comú per Andorra la Vella manifesten que són conscients que cal un esforç per fer que la zona de Prada Ramon faci un salt endavant pel que fa a activitat econòmica. Per aconseguir-ho, “es definirà la millor estratègia” amb els veïns i comerciants del barri, que són qui millor coneixen les dificultats i les accions que poden ser efectives, han explicat.

"Treballarem perquè a tots els barris es tinguin en compte les persones amb problemes de mobilitat. Hi ha gent que, per diferents circumstàncies, tenen dificultats i, tot i que s’ha fet una feina important, volem anar encara més enllà”, ha dit Estrella.

D’altra banda, el candidat ha incidit en què volen "pacificar el trànsit a tota la parròquia, amb una proposta per reduir a 30 quilometres per hora la velocitat en les zones on hi ha molta intensitat”. “Hi ha molts nens, gent gran i cal anar amb compte”, ha afegit.

“Menystinguda i menyspreada”

D'altra banda, la candidatura del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Andorra la Vella considera que l’actual sistema de transferències és “injust”, especialment amb la capital, que està “menystinguda i menyspreada”, en paraules de la candidata a cònsol major, Dolors Carmona. Es considera que representa un greuge comparatiu en relació a d’altres parròquies més petites, que “perjudica tots els ciutadans”, ja que en el repartiment té més pes el territori que la població, i com que aquests diners es destinen a serveis públics i a Andorra la Vella hi ha més habitants, fa que la parròquia hi perdi al voltant de 800.000 euros anuals. És per això que des de la candidatura de PS i Independents d’Andorra la Vella es demana la modificació de la llei.

stats