Política 29/04/2015

El contracte amb el doctor Enric Agustí va finalitzar el 30 de març

El ministre portaveu, Jordi Cinca, indica que la relació contractual estava extingida en el moment de la detenció del metge pel cas Innova i ha remarcat que les accions per les quals ha estat detingut han tingut lloc fora del país i fora de l'àmbit sanitari andorrà

Ana
2 min

Andorra la VellaEl ministre portaveu, Jordi Cinca, ha volgut exposar aquest dimecres la relació contractual entre el Govern i el doctor Enric Agustí –detingut pel cas Innova– per una qüestió de "transparència". Cinca ha indicat que la relació es va iniciar l'abril del 2014 i acabava el 31 de desembre, i es va accedir a una pròrroga per tres mesos fins al 30 de març. Així, el ministre ha destacat que el contracte havia expirat i durant aquest mes d'abril només han mantingut reunions per presentar informes i documentació que mancava. A més, ha manifestat que "davant d'aquest fet de certa transcendència l'única reacció que cabia és la que han tingut".

Cinca ha indicat que difícilment es poden acotar més els criteris de contractació d'assessors perquè "Andorra no té de tot" i "no ens podem permetre avançar en molts temes sense anar tenint puntualment assessors ni fer créixer indefinidament l'administració".

Agustí desenvolupava les seves tasques com a assessor en l'àmbit de la implementació i el disseny del Model Andorrà d'Atenció Sanitària (MAAS), sobretot en la vessant de gestió. El ministre n'ha destacat les "competències contrastades i reconegudes" i ha exposat que cobrava un sou de 3.080 euros al mes pels seus serveis, en funció de les tasques realitzades per avaluar la relació entre la CASS i el SAAS, el paper de les dues institucions i la gestió per a la implementació del MAAS.

A més, ha remarcat que les accions per les quals ha estat detingut han tingut lloc fora del país i fora de l'àmbit sanitari andorrà. En tot cas, Cinca ha afegit que "mentre les persones no estan condemnades tampoc ens hem de precipitar".

Cap comunicació oficial sobre el destí de Vives

D'altra banda, el ministre portaveu ha negat que el Govern tingui cap comunicació oficial sobre el futur del bisbe d'Urgell i copríncep, Joan- Enric Vives. Cinca ha reconegut que l'Executiu "poc hi té a dir" i que si és cridat a noves funcions rebrà "l'agraïment per tot el que ha fet per Andorra i els desitjos que en les noves responsabilitats ho pugui fer amb la mateixa dedicació i encert". A més, ha recordat el suport del Govern i del grup demòcrata al coprincipat com a "ancoratge" i "garantia" davant dels reptes presents i de futur.

stats