Política 17/06/2015

Es signa el conveni d'intercanvi d'informació fiscal amb Itàlia

El Consell de Ministres també ha aprovat el nomenament de Jaume Serra com a ambaixador d'Andorra a la República Portuguesa

Ana
2 min

Andorra la VellaEl Consell de Ministres ha aprovat la signatura d'un nou acord d'intercanvi d'informació fiscal amb la República italiana. Amb aquest conveni, que permetrà el traspàs d'informació fiscal entre ambdós estats, el Govern vol evidenciar la voluntat que Andorra manté des de l'any 2009 per anar establint una xarxa de convenis d'intercanvi d'informació fiscal i, a més, es continua treballant per complir amb la demanda de l'OCDE sobre la rúbrica d'aquest tipus de compromisos. Per a la signatura, s'ha aprovat l'autorització de l'ambaixador d'Andorra a Espanya, Jaume Gaytán. Posteriorment, aquest acord es trametrà al síndic general per a la seva aprovació parlamentària.

L'acord entre el Govern del Principat d'Andorra i el Govern de la República d'Itàlia per a l'intercanvi d'informació en matèria fiscal ja estava rubricat des del 9 d'agost del 2012, però no ha estat fins ara que ambdues parts han donat el vistiplau per procedir-ne a la signatura. Segons el portaveu del Govern, Jordi Cinca, amb la signatura d'aquests convenis "es materialitza el procés i s'avança cap un estadi superior amb els convenis de doble imposició". En relació amb aquest tipus d'acords, Jordi Cinca ha celebrat el proper conveni de doble imposició que entrarà en vigor amb França i ha recalcat que són una "prioritat de la legislatura". També ha volgut destacar la importància dels convenis que estan en fase de tramitació parlamentària amb Luxemburg i Espanya.

El portaveu del Govern ha recordat que actualment el Principat té en vigor 21 convenis d'intercanvi d'informació fiscal. A banda d'aquests, l'acord amb Corea ja està en fase de tramitació parlamentària i amb el conveni de Suïssa, només resta rebre la notificació que confirmi la superació del tràmit parlamentari. A més, els acords amb la República Eslovaca i la República de Sud-àfrica ja estan rubricats i només queda pendent l'aprovació de la signatura.

Jaume Serra és nomenat ambaixador no resident d'Andorra a la República portuguesa

D'altra banda, seguint la proposta del titular d'Afers Exteriors, el Consell de Ministres ha aprovat el nomenament de Jaume Serra, actual ambaixador d'Andorra a la Santa Seu, com a ambaixador no resident d'Andorra a la República portuguesa. D'aquesta manera, Jaume Serra substituirà a Maria Ubach, nova ambaixadora a la Unió Europea.

stats