Política 12/08/2019

Costa aplaudeix els canvis legislatius anunciats per Espot

Ciutadans Compromesos destaca que "caldrà reflexionar en la planificació del futur dels accessos"

Ara Andorra
2 min
El conseller liberal Ferran Costa, atenent els mitjans aquest divendres al matí. / M. F.

Andorra la VellaEl president del grup parlamentari liberal, Ferran Costa, ha celebrat “la diligència del Govern” en actuar davant l’esllavissada de dissabte i també el fet que no s’hagi hagut de lamentar cap dany personal. A més a més, també veu de bon ull les mesures legislatives anunciades aquest dilluns mateix pel cap de Govern, Xavier Espot, amb la intenció d’evitar al màxim que es produeixin situacions com la d’aquest cap de setmana.

Així, Costa ha destacat el fet que el Govern ha actuat ràpidament per restablir la circulació amb Espanya, que era la “prioritat” un cop constatat que no hi havia danys personals. De fet, creu que ara cal “concentrar els esforços” en el restabliment de la normalitat, sobretot en la circulació entre Andorra i Espanya, i més endavant ja serà el moment de “depurar responsabilitats”.

També ha qualificat com de “bones i benvingudes” les mesures que ha anunciat l'executiu. En aquest sentit ha afegit que calen modificacions legislatives que assegurin la prevenció en casos de desmunts i ha conclòs que el grup parlamentari liberal donarà suport a aquests canvis.

D'altra banda, des del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos també han celebrat que no s’hagin hagut de lamentar danys personals i agraeixen l'esforç de totes les persones que han fet possible la reobertura del trànsit. A més, fan una crida per reclamar "la diligència deguda als propietaris d’aquelles obres que es trobin en estat de desmunt o excavació, que els talussos, murs de contenció, ancoratges, gunites, etc... tinguin el manteniment adequat". I en aquest sentit, es comprometen a "treballar per millorar les mesures que garanteixin la seguretat de totes les persones".

També han mostrat la seva preocupació per l'impacte que casos així tenen en les comunicacions amb els països veïns i destaquen que "caldrà reflexionar en la planificació del futur dels accessos al país, ja sigui per carretera o per altres vies". També creuen que "un cop estabilitzada la situació" caldrà que es comencin a depurar responsabilitats, sense "caure en l'oportunisme dels patits que ara volen donar lliçons".

stats