Política 22/10/2015

El grup mixt vol que els cotitzants puguin fer la simulació de la seva pensió en línia

Cinca ha assegurat que traslladaran la demanda a la CASS però ha deixat clar que aquestes simulacions poden acabar variant molt respecte a la pensió real

Ana
1 min

Andorra la VellaEls consellers del grup mixt han demanat al Govern que la CASS faciliti i agilitzi el sistema de simulació de pensions. El conseller del PS, Gerard Alís, ha posat de manifest la necessitat d'habilitar un simulador en línia que permeti als ciutadans elaborar una simulació de la pensió que tindrà quan es jubili, una proposta que ha comptat amb el suport de la consellera d'SDP, Sílvia Bonet.

Alís ha posat de manifest que abans de la modificació de la Llei de la CASS del 2008 era possible fer aquesta simulació. Ha afegit que, tenint en compte que "el Govern en més d'una ocasió ha recomanat contractar una assegurança de pensió complementària a la pública, un fet que des del PS no compartim, seria important que els ciutadans poguessin disposar d'aquesta simulació, per valorar si han de contractar o no aquest servei complementari".

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha assegurat que traslladarà el neguit a la CASS, i ha remarcat que econòmicament és perfectament factible habilitar aquest simulador. Tot i això, ha posat de manifest que "cal que tothom tingui clar" que aquesta simulació té en compte un seguit de paràmetres que a dia d'avui no es poden conèixer, com ara quin serà l'increment de l'IPC o quines variacions experimentarà el salari de cada cotitzant.

És per això que s'ha mostrat favorable a introduir mesures com aquestes que ofereixin més informació als ciutadans, però tenint en compte que aquestes simulacions poden acabar sent molt diferents a la pensió real que s'acabi obtenint.

stats