Política 04/03/2015

Es crea el Registre de partits polítics

Les formacions tenen fins al setembre per regularitzar la seva situació

Ana
1 min
El Consell General d'Andorra / ANA

Andorra la VellaEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres el Reglament del Registre de Partits Polítics, donant compliment a la Llei qualificada de partits polítics i finançament. La Llei, aprovada el passat setembre, estableix un termini d'un any per tal que els partits existents o els nous que s'hagin creat adaptin els estatuts i la seva organització al que fixa la llei i s'inscriguin al registre que s'ha creat aquest dimecres i que serà de caràcter públic, tal com ha informat el ministre portaveu, Jordi Cinca.

La inscripció al registre de partits polítics permetrà a les formacions adquirir personalitat jurídica, i el Reglament aprovat regula l'adscripció al ministeri competent en matèria d'Interior, el procediment d'inscripció i les causes de denegació de la inscripció.

El Reglament concreta aspectes com la regulació de les figures del responsable i el responsable suplent del Registre i les seves funcions, l’estructura del Registre (que consta d’un llibre principal i un arxiu annex), la conservació en format electrònic i creació de fitxers interns o els tipus d’assentaments que es poden practicar (inscripció, notes marginals i rectificacions), entre d’altres.

stats