Publicitat
Publicitat

El comitè d'Escaldes-Engordany i el president de Ld'A visiten els nous dipòsits d'aigua de Capesa

Els liberals veuen amb bons ulls que la societat demani pòlisses de crèdit per fer front al pagament de les noves instal·lacions

Membres del comitè d’Escaldes-Engordany, entre ells el president, Alfons Clavera; el secretari, Higini Martínez-Illescas, i Yolanda Torcuato, acompanyats del president de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, han visitat aquest dilluns els nous dipòsits i l’estació de tractament de l’aigua (ETAP) de Capesa, l’empresa que s’encarrega del subministrament d’aigua potable a la parròquia d’Escaldes-Engordany, segons informa la formació en un comunicat.

En el transcurs de la visita, Eduard López, director general de Capesa, ha anunciat que en poc temps deixarà la presidència de la societat, càrrec que actualment ocupa en funcions. Des del comitè parroquial d’Escaldes-Engordany se celebra que “López renunciï al càrrec de president", ja que els liberals escaldencs creuen que "els dos càrrecs són incompatibles”.

Eduard López ha explicat durant la visita que durant les obres dels nous dipòsits es van trobar amb “una surgència d’aigua no prevista que pot arribar a significar fins al 25% del consum de la parròquia”. López ha assegurat que “l’aigua que sorgeix de la muntanya manté uns nivells de terbolesa molt baixos, fins i tot, quan el riu Madriu baixa amb una terbolesa que no es pot tractar”. Així, per al comitè escaldenc de Ld’A “és una molt bona notícia, ja que quan estigui homologada suposarà una quarta part de les necessitats d’aigua de la parròquia i revertirà en una millora considerable de la garantia del servei”.

Un altre dels temes que s’ha comentat durant la visita ha estat la situació econòmica de Capesa. En aquest sentit, des de Ld’A Escaldes-Engordany s’han mostrat favorables a la decisió de l’empresa de sol·licitar pòlisses de crèdit, convertibles en préstecs, per fer front als pagaments de les obres dels nous dipòsits i de la nova ETAP. Capesa ha hagut d’optar per aquest sistema perquè no es va aconseguir el quòrum necessari per fer una ampliació de capital en l’última junta d’accionistes.

A l'últim, des del comitè parroquial d’Escaldes-Engordany es lamenta que “la cònsol major encara no hagi visitat les noves instal·lacions ni la futura nova captació d’aigua, fet que demostra el desinterès de la màxima responsable comunal per conèixer la situació d’un servei bàsic a la població, com és el subministrament d’aigua”.

Etiquetes