Política 30/08/2019

DA tanca files per defensar Jover i Gallardo

Bonell creu que el PS "aprofita qualsevol ocasió per demanar dimissions"

M. P.
2 min
La subsíndica, Mònica Bonell, durant la roda de premsa posterior a la junta de presidents. / M. M.

Andorra la VellaLa presidenta suplent del grup parlamentari demòcrata, Mònica Bonell, creu que les manifestacions del Partit Socialdemòcrata (PS) envers el 'cas Chato' són desmesurades i que la formació "aprofita qualsevol ocasió per demanar dimissions". Així, no entén l'escrit on es demana la renúncia dels titulars de Finances i Economia, Eric Jover i Jordi Gallardo, així com la del segon d'Economia, Salustià Chato, ja que creu que abans de fer públiques aquestes informacions s'ha d'esperar a tenir sobre la taula els informes que s'han encarregat al ministeri de Funció Pública i al gabinet jurídic. Bonell, en declaracions per a l'ARA Andorra, ha assenyalat que recolza la decisió de Gallardo de mantenir Chato al càrrec fins a veure si realment es va cometre un delicte a l'haver estat remunerat per dur a terme tasques d'àrbitre en partits de futbol.

Així, la presidenta suplent demòcrata ha assegurat que fins al dia d'avui "s'ha actuat correctament" i les lleis que s'impulsen des de l'executiu sempre es fan "amb la màxima cura possible", encara que ha reconegut la possibilitat que els funcionaris hagin fet una interpretació indeguda. Per aquest motiu, Bonell ha reconegut que el que s'haurà de fer és "aclarir la llei" o, fins i tot, s'hauria d'arribar al punt de "modificar-la" per evitar malinterpretacions. Així, també ha posat en relleu que quan es redacten les lleis "ens queda claríssim" el significat, tot i que de vegades "la pràctica et demostra que no ha quedat suficientment clar", i aquest n'és un exemple.

També ha defensat Chato dient que si no va fer els deguts pagaments a Tributs, es podria deure al desconeixement que tenia el secretari d'Estat d'aquest tràmit, tot i que sobta aquest fet perquè va ocupar el càrrec de director de Pressupost. Bonell ha volgut demanar prudència i esperar a tenir tots els informes perquè "ens estem avançant" i, pel que fa al PS, ha demanat "que siguin coherents".

D'altra banda, pel que fa al conseller general del grup parlamentari terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, ha anunciat que la formació es reunirà la setmana vinent per tractar aquest assumpte però, tot i això, ha reconegut que existeix una contradicció entre l'informe policial pel 'cas Cautxú' i les darreres declaracions de Jover i Gallardo, que defensen Chato "a capa i espasa".

Per tal de no deixar dubtes enlaire, el decret d'aprovació del Reglament regulador de la Classificació nacional d'ocupacions d'Andorra (CNO), reconeix la tasca d'àrbitre o jutge esportiu com a una activitat professional i, per tant, Chato no l'hauria d'haver desenvolupat mentre ocupava un càrrec a l'administració pública a temps complet.

El decret d'aprovació del Reglament regulador de la Classificació nacional d'ocupacions d'Andorra (CNO)
stats