La declaració d’estat d’emergència climàtica s’entrarà a tràmit parlamentari el 15 d’octubre

El document s’ha consensuat entre els grups parlamentaris demòcrata, liberal, Ciutadans Compromesos, el Govern i Fridays for Future

Aquest dimecres s’ha finalitzat la ronda de reunions per tancar el text de la proposta d’acord per a la declaració de l’estat d’emergència entre els grups parlamentaris demòcrata, liberal i Ciutadans Compromesos, i els representants del moviment Fridays for Future Andorra. El text s’entrarà a tràmit parlamentari el divendres dia 15 d'octubre. En aquesta darrera reunió s’ha fet una revisió al document final que ha rebut les apreciacions, suggeriments i propostes dels tres grups parlamentaris que donen suport al Goven, del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i dels joves del col·lectiu Fridays for Future. 

El text consensuat contempla mesures amb l’objectiu de reduir les emissions anuals de gasos d’efecte hivernacle en un 37% l’any 2030 i arribar a la neutralitat del carboni l’any 2050. També inclou accions per reduir la petjada ecològica, potenciar el comerç de proximitat i promoure una economia sostenible i respectuosa amb el medi ambient.