Política 21/01/2015

Les demandes de prejubilació de funcionaris denegades pel Govern arriben a les 315

L'Executiu ha denegat totes les peticions fetes fins ara, argumentant que "no compleixen els requisits"

Ana
1 min
Funcionaris protestant al Consell General el dia de l'aprovació de la Llei del pla de pensions./ ANA

Andorra la VellaLa secretaria d'Estat de Funció Pública ha denegat totes i cadascuna de les demandes de prejubilació fetes a molts anys vista pels funcionaris. En total, la xifra ascendeix fins a les 315, i en tots els casos, l'Executiu ha resolt negativament la sol·licitud "en no complir-se en aquest moment els requisits fixats per la normativa en la matèria".

Aquests 315 funcionaris havien demanat poder prejubilar-se quan encara els queden molts anys per arribar a l'edat mínima requerida. L'objectiu era beneficiar-se de les condicions de jubilació i prejubilació actual, abans de l'entrada en vigor de la Llei del pla de pensions dels funcionaris.

Abans d'arribar a la via judicial, els interessats encara poden presentar un recurs de reposició davant del mateix Govern, en un termini màxim de tretze dies després de la notificació. Si a través d'aquest mecanisme tampoc reben la resposta esperada, aleshores sí que podran dur els casos als tribunals.

Per la seva banda, el representant de la Plataforma de Funcionaris, Joan Torra, ha alertat que el mecanisme que creuen que han d'emprar és el recurs d'alçada, i no pas el de reposició. En tot cas, ha assegurat que alguns dels funcionaris ja estan preparant les accions per recórrer la decisió.

A banda, ha recordat que "fins l'1 de juny, que és quan es començarà a aplicar la nova llei, encara hi poden haver més funcionaris que facin la petició". Torra també ha lamentat que "fins ara, el Govern no ens ha enviat una comunicació perquè anéssim a buscar la resolució". Ha afegit que "fins ara no se'ns havia comunicat res, i en alguns casos ja pensàvem que havien fet silenci administratiu, perquè ja feia més de dos mesos que s'havien presentat les demandes".

stats