Política 23/12/2019

Demòcrates confirma la baixa de Martí com a afiliat

La formació confia que l'excap de Govern continuï aportant "la seva experiència i bagatge" al projecte taronja

Ara Andorra
1 min
Martí i Espot. / ARXIU

Andorra la VellaDemòcrates ha confirmat aquest dilluns que van rebre, divendres passat, una carta firmada per Toni Martí, adreçada al seu president, Xavier Espot, en què expressava la seva voluntat donar-se de baixa com a afiliat al partit. A la vegada, manifestava la seva decisió de mantenir-se dins de la formació política com a simpatitzant. Aquesta petició es formalitzarà properament.

Segons marquen els estatuts, els simpatitzants de Demòcrates tenen veu i poden assistir a reunions, congressos i altres esdeveniments en el si de la formació. Però no tenen dret a vot ni a accedir a cap càrrec.

Des de Demòcrates manifesten respectar la decisió presa per Martí i confien que, com a simpatitzant, "aporti la seva experiència i bagatge per sumar al projecte de Demòcrates".

D'altra banda, el cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet, ha explicat, després de la sessió de consell de comú celebrada aquest dilluns, que la decisió de l'excap de Govern es deu al fet que "després de molts anys necessites agafar-te una mica d'espai per a poder-te ocupar de la família" i, per tant, "no es veu com si marxés del nostre equip". A més, s'ha referit a la polèmica que hi va haver pels possibles pactes per concórrer a les comunals de la mà d'altres formacions. "Mai hi va haver un enfrontament" amb Martí, sinó que el que hi va haver va ser "un diàleg" lligat a un "intercanvi d'opinions", ha afegit.

stats