Política 07/10/2019

Les dietes de desplaçament dels consellers, finalment en 100 euros diaris

La junta de presidents ha decidit també que la tardor del 2020 Andorra aculli un fòrum parlamentari en el marc de la Cimera Iberoamericana

M. F.
1 min
La subsíndica general, Meritxell Palmitjavila. / M. F.

Andorra la VellaLes dietes de desplaçaments dels consellers queden fixades en 100 euros diaris. Així ho ha acabat de decidir la junta de presidents que s’ha reunit aquest dilluns després d’haver analitzat la situació. Tal com ha explicat la subsíndica, Meritxell Palmitjavila, arran dels viatges del mes de juliol es van detectar “uns desajustaments” i es va posar sobre la taula dur a terme una anàlisi per fer “una proposta concreta”.

Aquesta proposta és que el topall màxim de les despeses diàries, tal com ja s’havia anunciat, quedi fixat en 100 euros al dia amb els quals els consellers podran pagar les despeses relatives a manutenció, telèfon i desplaçaments locals i altres despeses personals. Es tracta d'aquelles despeses que no estiguin cobertes pel Consell General i tampoc estiguin incloses en els actes de les delegacions. Les despeses suplementàries s’hauran de sotmetre a consideració de la Sindicatura.

Durant la reunió de la junta de presidents d’aquest dilluns també s’ha decidit que la tardor de l’any que ve Andorra aculli un fòrum parlamentari, en el qual hi prendran part els presidents de parlament dels diferents països iberoamericans, ja que aquesta trobada es faria en el marc de la Cimera Iberoamericana.

També s’ha acordat que en els propers dies, com a màxim divendres, els grups parlamentaris posin sobre la taula els noms dels diversos candidats a integrar la junta electoral.

Altre qüestió, a banda de fixar les dates de les pròximes sessions de Consell General, ha estat que l’obertura de les propostes del concurs d’idees per a la selecció d'un professional de l’arquitectura per dissenyar el projecte de remodelació de la zona posterior a Casa de la Vall sigui el 30 d’octubre.

stats