Política 29/07/2015

La xarxa de distribució dels euros andorrans a l'estranger ja està en marxa

Saboya: "el traspàs del servei d'emissions ja està iniciat, i els treballs per dissenyar els mecanismes de distribució, també"

Ana
1 min

Andorra la VellaEl ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha anunciat que el traspàs del servei d'emissions per a la comercialització dels euros andorrans a l'estranger ja està iniciada, i que "l'ens encarregat d'aquesta funció ja està en mesura de poder-ho fer i la distribució internacional es farà de forma adequada". En aquest sentit, s'ha mostrat confiat que la valoració de les autoritats europees sigui positiva respecte a l'actuació de l'Executiu.

Tanmateix, Saboya ha matisat que "quan el servei d'emissions estigui definitivament traspassat entrarà en funcionament el mecanisme de circulació i la posada en marxa de les monedes, durant l'any 2015".

Pel que fa als neguits dels numismàtics internacionals quant a la manera de dur a terme la distribució d'euros andorrans, Saboya ha insistit que el Govern ha procedit de forma adequada, precisament per evitar l'especulació i assegurar un estoig a preu facial per a tots els andorrans i residents.

stats