Política 13/12/2019

Dolsa: "El diumenge guanyarem les eleccions"

MovemOrdino deuncia que hi ha un tram de la carretera del coll d'Ordino sense vorera

ARA Andorra
3 min
Candidats de X'Ordino en l'acte final de campanya. / ARA ANDORRA

OrdinoEn l'últim acte de campanya electoral, la candidatura X'Ordino valora molt positivament la campanya, ja que tot i ser gent coneguda a la parròquia, eren un equip nou que van començar amb el programa i a poc a poc, i en anar passant aquests dies, es veuen amb moltes opcions d'obtenir la victòria. "Estic convençut que per un estret marge o no, el diumenge guanyarem les eleccions", ha afirmat Enric Dolsa, candidat a cònsol major, qui ha remarcat que les primeres eleccions que va guanyar ho va fer per un estret marge de 9 vots, i que si aquest diumenge obtenen la mateixa diferència, ja en tenen més que suficient. Tot i així, Dolsa ha declarat que creuen que guanyaran per més marge perquè després d'haver parlat amb un percentatge de la població que representa al voltant dels 450 electors, ha pogut constatar que "la gent no està contenta i han expressat la necessitat d'un canvi". Per aquest motiu, la candidatura es mostra molt optimista, ja que consideren que han convençut a molta gent.

Pel que fa les altres candidatures que han expressat que X'Ordino estaven nerviosos, Dolsa ha indicat que estan molt tranquils i que el nerviosisme el porten els altres. "Nosaltres sortim d'on sortim i ho podem explicar tot", en canvi, "la senyora Choy surt d'un lloc que no el pot explicar". També ha declarat que no entenen el canvi "de la senyora Tudó que d'un dia per l'altre s'hagi passat de liberal a socialista". En aquest sentit, ha matisat que la candidatura d'En Comú per Ordino veuen la seva candidatura com un perill i per això van anunciant que els rivals són socialistes, "per tal de dir a la gent que no votin X'Ordino" i que els votin a ells "perquè si no governaran els socialistes". Dolsa ha indicat que sembla que els hi vagi la vida i ha comentat que "en unes eleccions hi has d'anar amb bon rotllo, optimisme i a defensar el teu programa". A més, ha afegit que aquesta estratègia pot ser deguda al fet que ells tenen programa, en canvi per a En Comú per Ordino "no han fet res i no tenen programa".

D'altra banda, Dolsa no ha volgut passar per alt les nevades d'aquests dies i ha remarcat que ha demostrat la falta d'un protocol per la treta de neu. "Això no és culpa dels funcionaris, sinó dels qui governen", ha insistit el número 1 de la llista, qui ha declarat que en el seu anterior mandat ja hi havia un protocol i que si guanyen, el tornaran a aplicar, adjuntant-hi les noves urbanitzacions que s'han fet a posterior.

Vorera del coll d'Ordino

La candidatura de MovemOrdino ha denunciat que hi ha un tram de la carretera del coll d'Ordino sense vorera i que s'ha de caminar per la carretera. Segons ha explicat el candidat a cònsol menor, Jean Michel Armengol, s'ha compromès a parlar amb els propietaris "per veure com es pot acabar de fer les voreres" perquè la gent que viu en els edificis que hi ha més amunt de l'escola puguin accedir caminant a casa. "És un tram de 200 metres que fa molts anys que no s'ha fet res", ha afegit Armengol, qui ha defensat que "és responsabilitat del comú posar-ho tot en ordre". Finalment, ha comentat que s'ha de permetre que la gent pugui circular de forma fàcil i accessible.

Transport comunal

Terceravia+Independents Ordino ha assegurat que duran a terme un bon servei de transport públic al coll d'Ordino i a la resta de pobles de la parròquia. El candidat a cònsol major, Jordi Balsa, ha explicat que tothom ha de tenir uns serveis de qualitat i ha afegit que "és una meravella pagar sols 20 cèntims, però cal arribar a tots els veïns". D'aquesta manera, ha afirmat que el comú ha d'estar al servei de totes les persones i tots els serveis "han d'estar adreçats a tots els pobles i indrets". A més, també ha declarat que durant el porta a porta s'han adonat "de totes les mancances" i per aquest motiu es comprometen des del primer minut a solucionar-les.

Fomentar la cultura i el patrimoni

El producte turístic 'Les claus de la Cortinada', impulsat aquest estiu, ha aconseguit incrementar en un 600% les visites a la instal·lació de la Mola i la serradora de Cal Pal, així com també ha portat més gent a l'església de Sant Martí de la Cortinada i el Centre de Natura, ha explicat el número 6 de la llista d'En Comú per Ordino, Jordi Serracanta. Ha afegit que és una proposta per dinamitzar els hotels i comerços de la zona mitjançant propostes d'activitats que capten visitants a través del patrimoni i la cultura. Serracanta ha indicat que totes les activitats per fomentar el turisme s'englobaran dins la proposta Riberamunt. "Potenciarem la cultura i el patrimoni dels pobles de la parròquia més enllà del nucli d'Ordino" i fins al Serrat, perquè la gent els conegui i així ajudar a dinamitzar tota la zona.

stats