Política 11/12/2019

En Comú per Ordino assegura que durant el febrer la Casa de la Muntanya serà una realitat

Balsa titlla Mortés de "confondre l'electorat", mentre que Tudó demana a la ciutadania que “escolti la seva consciència i esculli el que vol per al poble”

Ara Andorra
2 min
Jordi Serracanta ha informat aquest dimecres que 'La cAsa de la Muntanya' serà una realitat al febrer. / EN COMÚ PER ORDINO.

OrdinoLa candidatura d'En Comú per Ordino que encapçala Josep Àngel Mortés ha explicat aquest dimecres el projecte de la Casa de la Muntanya. Impulsat durant el mandat del 2015-2019, l'actual conseller d'Esports i Turisme, i número 6 de la llista Jordi Serracanta ha explicat que "la impulsaran durant aquest mandat i serà una realitat aquest febrer". Segons Serracanta, "és un espai que es vol convertir en un gran punt de trobada del muntanyisme i el turisme de natura, no només d'Ordino sinó també de tot Andorra". L'edifici, ubicat a Casa Ferino i que en l'actualitat està en obres, allotjarà l'Oficina de Turisme on s'oferirà recursos dedicats a la muntanya dins del concepte de la sostenibilitat i la preservació de l'entorn natural. Aquests conceptes són els que la coalició En Comú per Ordino creu potenciar com a motor de la parròquia per captar visitants. En el mateix edifici també s'oferirà informació sobre 'Ordino, territori reserva de la biosfera', que es va presentar a la Unesco fa uns mesos i que està l'espera d'estar aprovat.

La Casa de la Muntanya també serà un punt de trobada d'entitats perquè puguin desenvolupar les seves activitats, i es reservarà també un espai a la innovació. Tal com ha detallat Serracanta, el visitant podrà "fer viatges virtuals fins a pics com, per exemple, el de la Font Blanca". D'aquesta manera, tot seguit podrà contractar un guia perquè el porti a fer el cim. "D'aquí a tres mesos, la Casa de la Muntanya ja estarà operativa i ens ajudarà a donar a conèixer les muntanyes del nostre país", ha conclòs Serracanta, que ha estat acompanyat a l'acte pel número 3 de la llista, Samuel Duró, i el número 10, Antoni Escabrós.

Terceravia titlla Mortés de "confondre l'electorat"

El candidat a cònsol major per Terceravia + Independents, Jordi Balsa, ha assegurat aquest dimecres que els electors tenen sobre la taula una opció continuista, que és el senyor Mortés, i una de canvi que són ells. Balsa ha indicat que les declaracions d'aquest dimarts del cap de llista d'En Comú per Ordino, Josep Àngel Mortés, tenen com a objectiu "confondre l'electorat" i ha qualificat les seves paraules com una nova filigrana política "a la qual ja ens té acostumats DA, que es basa en assegurar-se de la por".

Terceravia+I es presenta com una opció de canvi fomentada amb un projecte ben estructural i un programa rodó, ha senyalat Balsa, qui a més ha remarcat que diumenge la gent haurà de decidir si vol un canvi o continuïtat. Finalment, ha conclòs que l'electorat "no es deixarà enganyar per aquestes cortines de fum que presenta DA".

Crida a la ciutadania

De la seva banda, la candidata a cònsol major de MovemOrdino, Sandra Tudó, ha fet una crida a la ciutadania perquè “escolti la seva consciència i la gent esculli el que vol per al poble”, en contraposició al candidat a la reelecció, que ha apel·lat “al vot útil i estratègic per la seva cadira”, ha defensat Tudó. Així, la cap de llista ha volgut deixar clar que “jo apel·lo a la llibertat d’expressió i de vot, a que la gent triï allò que creu que és millor per a la parròquia”.

stats