Política 26/06/2019

L'entrada en vigor del Codi de procediment civil s'endarrereix

El Govern adjudica la segona fase de construcció de la Seu de la Justícia amb la previsió que finalitzi durant la primera meitat del 2020

M. Pérez
2 min
Imatge en tres dimensions de la nova Seu de la Justícia. / GOVERN

Andorra la VellaEl ministre portaveu, Eric Jover, ha confirmat aquest dimecres, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, una modificació en el Codi de procediment civil que introdueix una demora en l'aplicació de la llei i, per tant, el procés d'entrada en vigor passarà a ser efectiu el pròxim 1 de gener del 2021. Segons Jover, aquest retard es deu als nombrosos canvis associats a procediments tecnològics, "que prendran tot el seu sentit quan entri en ús la nova Seu de la Justícia".

Així doncs, ha declarat que perquè la llei sigui efectiva i "es correlacioni amb els terminis de construcció de la nova seu, és necessari allargar una mica" el temps d'aplicació. En aquest sentit, el Col·legi d'Advocats ja va demanar el mes de gener un endarreriment, al·legant que la normativa imposa la necessitat d'enregistrar les vistes i l'edifici encara no està llest per fer aquest pas. Tot i el retard, Jover ha indicat que algunes de les disposicions transitòries "que ja estaven assumides" sí que es podran aplicar en un període de temps més breu.

La Llei del Codi de procediment civil va ser aprovada pel Consell General el mes d'octubre, amb la finalitat de disposar d'un instrument jurídic per resoldre els conflictes en l'àmbit civil. A més, suposa una millora en el sistema de procediment civil en termes de temps i d'estalvi econòmic, així com una garantia més gran per a tots els intervinents en el sistema judicial.

D'altra banda, a proposta del ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, el Govern també ha adjudicat la fase dos per a la construcció de la nova Seu de la Justícia per un import de 2.514.000 euros a les empreses UTE Copsa, Construccions Pujal SA i Construccions Mariné SA. L'adjudicació tindrà en consideració la totalitat dels treballs necessaris en matèria de seguretat, vigilància, control, climatització i gravació de judicis i, un cop finalitzi aquesta fase, prevista per a la primera meitat del 2020, "ja podria entrar en funcionament".

Cal recordar, a més, que la nova Seu de la Justícia consta de sis plantes i una superfície total de 14.987 metres quadrats. L'objectiu és que amb aquesta nova infraestructura "la justícia tingui les condicions físiques necessàries perquè es desenvolupi amb el màxim de garanties possibles".

stats