Política 29/10/2020

Espot defensa els confinaments de França i Catalunya per garantir una millora al desembre

El cap de Govern també ha avançat que s'està estudiant l'allargament de les suspensions temporals dels contractes de treball fins al juny

Ana
1 min
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la seva intervenció al programa 'Ara i Aquí' d'RNA. / ANDORRA TELEVISIÓ

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, ha reconegut aquest dijous al programa ‘Ara i Aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra (RNA) els perjudicis que provocarà per Andorra el confinament fins a l’1 de desembre a l’Estat francès, especialment pel que fa al sector del comerç del Pas de la Casa. A més a més, les mesures anunciades pel govern català podrien generar un aïllament del Principat. En el cas de Catalunya, i a l’espera de l’anunci oficial, s’aplicarà a partir d’aquest divendres un confinament perimetral i s’establirà la prohibició d’entrar o sortir de la comunitat autònoma, a banda de possibles confinaments de caps de setmana. La dada positiva, segons el cap de Govern, és que la presa d’aquestes mesures en aquest moment per tal de frenar l’expansió de contagis poden contribuir a arribar a una situació més estable de cara a la temporada d’hivern i les festes de Nadal.

Durant la seva intervenció, Espot també ha avançat que l’executiu està estudiant allargar les suspensions temporals dels contractes de treball fins al juny del 2021, tenint en compte que la data de caducitat d’aquesta mesura estava establerta pel pròxim 31 de desembre. Quant a l’aplicació del teletreball, des del Govern s’ha recordat que haurà d’existir un acord entre els treballadors i les empreses. En aquest sentit, hi haurà inspectors de treball que vetllaran pel compliment d’aquesta obligació, que entrarà en vigor a partir d’aquest dilluns, malgrat que en un primer moment faran una tasca pedagògica, tot i que també hi haurà sancions si es detecta un incompliment flagrant de les normes imposades.

stats