Política 11/01/2017

Un exdirectiu de Deloitte substituirà Maria Cosan al capdavant de l'INAF

El Govern ha nomenat aquest dimecres Ramón López Galindo

ANA Andorra
2 min

Andorra la VellaEl Consell de Ministres ha nomenat, a proposta del consell d'administració de l'INAF, Ramón López Galindo com a nou director de l'organisme, en substitució de Maria Cosan. El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que Cosan va presentar la seva renúncia irrevocable per la impossibilitat de compaginar aquesta responsabilitat amb la seva maternitat, i que fa un any que l'INAF va iniciar els processos per buscar un substitut. Un cop han trobat el candidat idoni, l'han presentat al Govern, que aquest dimecres l'ha acceptat.

El nou director de l'INAF té 41 anys és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i especialitzat en l'àmbit de la regulació del sector financer i assegurador. La seva trajectòria professional s’inicia l’any 2001 al grup directiu del Banc d'Espanya, un cop aprovades les oposicions de tècnic de Mercats de Canvis i Inversions Exteriors així com d’inspector d'Entitats de Crèdit. L’any 2007 es va incorporar com a director a Deloitte, amb l’objectiu de desenvolupar el Departament de Consultoria de Gestió de Riscos Bancaris, assessorant entitats financeres de Banca, Valors i Assegurances. El seu nomenament es farà efectiu la setmana vinent, però durant els propers tres mesos Maria Cosan continuarà vinculada a l'entitat per assegurar un trànsit ordenat i ajudar-lo en els dossiers més difícils.

López, de nacionalitat espanyola, es converteix en el primer director de l'INAF no andorrà, després de l'aprovació el passat octubre d'una modificació legislativa per eliminar el requisit de nacionalitat andorrana dels membres de l'organisme. Cinca, que ha augurat crítiques per la decisió tal com ja va passar amb el projecte de llei, ha recordat que "el que ha de primar és tenir els perfils més idonis", i ha assegurat que la modificació de la llei no ha tingut res a veure amb la previsió de contractar el nou director de l'INAF. A més, ha afegit que "no ens tremolarà el pols" a l'hora de contractar professionals d'altres nacionalitats quan s'hagin de renovar altres membres de la direcció de l'organisme. Preguntat per si el nou director tindrà un salari més elevat, Cinca ha recordat que la despesa de personal de l'INAF en els propers dos anys augmentarà perquè s'han d'incorporar nous professionals, i que això no té res a veure amb les nacionalitats de les persones, sinó que està vinculat a que cada cop es necessita personal més especialitzat i amb un bagatge d'experiència més elevat, de manera que "tot això té un preu, però no és una qüestió vinculada a la nacionalitat".

Jordi Cinca, com a ministre de Finances, ha volgut agrair públicament la tasca desenvolupada per Maria Cosan al llarg dels 5 anys que ha estat en el càrrec, tenint en compte que "no era una feina fàcil d'assumir" i que era un "repte important" suplir un director, Carles Salvador, amb més de 20 anys al capdavant de l'entitat. A més, el ministre ha recordat que Cosan va haver de fer front a la pitjor crisi que ha viscut el sector financer, l'afer BPA, i s'ha mostrat convençut que "vam tenir moltíssima sort" de tenir Cosan al capdavant de l'INAF, per la seva vàlua, valentia i energia a l'hora d'afrontar una situació tan complexa.

stats