Política 30/10/2014

Els funcionaris omplen el Consell General

Més d'un centenar de treballadors de la funció pública –300 segons el sindicat de duanes– protesten contra l'aprovació de la llei de reforma dels complements de jubilació. El síndic general els obliga a abandonar la sala pels aplaudiments i xiulets durant el debat de la llei del pla de pensions

ARA Andorra
2 min
La tribuna de convidats plena de funcionaris / M.T.

Andorra la VellaMés d'un centenar de funcionaris, entre duaners, bombers, penitenciaris, docents, i de l'àmbit sanitari, s'han concentrat aquest dijous a la tarda a la plaça del Consell General, i posteriorment han accedit a la sessió parlamentària per protestar contra l'aprovació del projecte de llei de creació del fons de pensions, un text que pretén retallar els complements de jubilació que fins ara gaudien els treballadors de l'administració pública.

Els concentrats han rebut entre aplaudiments els caps de l'oposició del grup socialdemòcrata i del grup mixt, David Rios i Jaume Bartumeu, mentre que han xiulat fortament i han demanat la dimissió del cap de Govern, Toni Martí, que ha arribat acompanyat del ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, així com de bona part de la resta de ministres.

El síndic general desallotja els funcionaris

Segons el president del Sindicat de Funcionaris de Duana, Joan Seguí, unes 300 persones s'han agrupat a la plaça del Consell i han entrat a presenciar la sessió en la qual es debat el projecte de llei. Els assistents han mostrat el seu rebuig envers una llei que "s'aprovarà de manera dictatorial", ha assegurat Seguí. I és que l'objectiu de la concentració és també mostrar que Andorra és una "dictadura camuflada de democràcia".

De fet, durant la intervenció dels grups parlamentaris s'ha repetit l'actuació de l'entrada: aplaudiments per a l'oposició durant les intervencions dels consellers generals Rosa Gili i Jaume Bartumeu i xiulets per al ministre Jordi Cinca durant l'exposició del pla de pensions que defensa el Govern.

Per aquesta reacció, el síndic general, Vicenç Mateu, els ha recordat que el reglament del consell prohibeix fer manifestacions a favor o en contra de les exposicions i, després de reiterades intervencions, els ha obligat a abandonar la sala, just abans de la votació del projecte de llei.

stats