Política 08/07/2015

El 72% dels funcionaris s'adhereixen al nou pla de pensions de la funció pública

Del total de funcionaris que fan l'aportació, 1.545 ho fan en un 3%, 29 en un 1%, i 18 en un 2%.

Ana
1 min

Andorra la VellaUn mes després de l'entrada en vigor de la Llei qualificada de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública, un 72% dels funcionaris s'han adherit a aquest nou pla de pensions, el que suposa un total de 1.592 treballadors. Així ho ha anunciat aquest dimecres el ministre portaveu, Jordi Cinca, que s'ha mostrat satisfet amb aquesta xifra, i confia que vagi augmentant en els proper mesos. Del total de funcionaris que fan l'aportació, 1.545 ho fan en un 3%, 29 en un 1%, i 18 en un 2%.

Un total de 1.592 treballadors s'han adherit al nou pla de pensions de la funció pública durant el primer mes d'entrada en vigor de la Llei qualificada de creació i regulació del pla de pensions, és a dir, un 72% dels treballadors que ho podien fer. La majoria d'ells, 1.545, ho han fet amb una aportació del 3%, 18 han optat pel 2%, i els 29 restants aportaran l'1%.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha considerat el 72% un percentatge elevat per ser el primer mes, i ha assegurat que "està per sobre de les nostres expectatives, però per sota del que ha d'acabar sent en els propers mesos", i confia que vagi augmentant i estigui prop del 100%.

Pel que fa als sectors, el ministre ha reconegut no tenir les xifres concretes, tot i que en el de la Policia, un dels col·lectius més reticents a aquesta mesura, s'hi han adherit fins al moment, més del 50% dels treballadors. Els funcionaris amb menys interès d'aportar al pla són els que els queda pocs anys per jubilar-se, ja que el fruit que en poden treure és molt menor.

stats