Política 10/05/2021

El Govern i els actors econòmics i socials debaten sobre la lliure circulació de persones

Se celebra el primer seminari de l'acord polític

ANA
2 min
El primer seminari de l’acord polític celebrat aquest dilluns.

Andorra la VellaEl primer seminari de l’acord polític amb els actors econòmics i socials s’ha centrat en el debat entorn d’alguns aspectes de la lliure circulació de persones. Aquesta reunió va ser acordada en el marc de la reunió ampliada de l’acord polític per a la negociació amb la UE i forma part d’una sèrie de seminaris temàtics que han de servir per debatre en detall els diferents aspectes de la negociació l’acord d’associació amb els actors econòmics i socials i enfortir així la construcció de la posició d’Andorra en aquests temes.

En aquesta primera trobada s’han pogut compartir les posicions dels diferents actors entorn a dos dels sis annexos de la lliure circulació de persones, en concret l’annex V sobre lliure circulació de treballadors i l’annex VIII sobre la llibertat d’establiment, dos dels sis annexos que conformen aquesta llibertat. L’intercanvi ha servit per exposar les posicions dels diferents actors en la matèria i reflexionar entorn a la posició negociadora d’Andorra, s'informa a través d'un comunicat.

Tot i que Andorra i la UE ja han mantingut uns intercanvis tècnics inicials, la voluntat dels integrants de l’acord polític és portar a la taula de negociació una posició més treballada que incorpori els intercanvis amb els representants econòmics i socials. Al seminari hi han participat, a més dels representants dels grups parlamentaris i dels diferents departaments del Govern concernits, representants de la CASS, de les associacions empresarials, del consell de col·legis professionals liberals i els representants dels sindicats.

L’encarregada de conduir la reflexió ha estat la periodista Noemí Rodríguez, qui ha recollit les idees que s’hi han expressat i ha tancat la reunió amb un primer esborrany de conclusions acordades. El pròxim seminari, segon dels tres dedicats a la lliure circulació de persones, tindrà lloc al juny i se centrarà en els annexos VI relatiu a la coordinació de la seguretat social i l’annex XVIII sobre dret del treball, igualtat i seguretat en el treball.

stats