Política 04/12/2019

El Govern adjudica definitivament el servei de neteja del centre penitenciari

El preu per hora és 2,43 euros més elevat que el que es va establir al primer concurs

T. Navarro
1 min
Una imatge del centre penitenciari. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl Govern ha fet públic aquest dimecres a través del BOPA l'adjudicació definitiva per a la neteja de les instal·lacions del Centre penitenciari de la Comella. Ho fa després de la queixa de l'Associació d'Empreses de Neteja d'Andorra (AENA) pel concurs anterior, on manifestaven que "fomentava la precarietat laboral". Finalment, Domèstica Serveis, SL ha estat l'empresa adjudicatària del servei per un preu unitari d'11,82 euros per hora.

El mes d'octubre, AENA va recomanar "de manera oficial" als associats que no es presentessin a la primera convocatòria per cobrir el servei de neteja del centre penitenciari. El principal motiu que exposaven era que l'estimació base feta des del ministeri de Justícia i Interior era de 9,42 euros l'hora, quan els "costos reals d'una hora per aquest centre és de 9,89 euros". Uns costos als quals s'hauria d'incloure "el marge comercial, totes les càrregues de la seguretat social, els riscos laborals, la part proporcional de vacances o la logística del transport de l'empleat", així com el material necessari.

Per la seva part, el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va assegurar que en el concurs hi havia hagut “un error”, raó per la qual en el consegüent consell de ministres es va modificar el plec de bases.

stats