Política 08/01/2021

Grup de treball entre Catalunya i Andorra per l'adhesió a l'Alt Urgell

Espot es reuneix amb Aragonès per buscar la manera de tornar a la situació anterior un cop se superi el confinament municipal

Ana
1 min
Un moment de la reunió celebrada aquest dijous entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. / SFG

Andorra la VellaEl cap de Govern, Xavier Espot, i el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, han mantingut aquest dijous una reunió telemàtica que va servir per compartir la situació d'emergència sanitària d'ambdós territoris, especialment després de les festes de Nadal.

Espot va traslladar al vicepresident la demanda del Govern de què, un cop superat el confinament municipal de Catalunya, es pugui assimilar Andorra a la comarca o regió sanitària veïna a tots els efectes i, per tant, des d'una perspectiva més àmplia del que s'havia aplicat fins al moment.

En aquest sentit, Espot i Aragonès van convenir formalitzar els contactes que s'han mantingut fins ara en un grup de treball estable entre el Govern i la Generalitat per poder analitzar i treballar aquesta possibilitat, així com per ampliar els àmbits de col·laboració i els canals de comunicació entre els dos territoris.

Els dos mandataris també van compartir el funcionament de les campanyes de tests massius i de vacunació, que en el cas de Catalunya s'ha iniciat recentment i Andorra ho farà durant els pròxims dies.

stats