Política 29/05/2014

Els advocats impulsors del matrimoni gai veuen discriminatòria la proposició de DA

Els advocats han lamentat que s'hagi desestimat el text i han aprofitat per valorar com a discriminatòria la proposició de llei que ha entrat aquest mateix dijous el grup demòcrata

Ana
2 min
Els advocats conversen amb el cap de Govern / ANA

Andorra la VellaEls advocats Maite Bourgeau i Manel Pujadas, que són dos dels impulsors del matrimoni homosexual, han estat presents, aquest dijous, en la votació de la presa en consideració de la proposició de llei del matrimoni homosexual al Consell General. Els advocats han lamentat que s'hagi desestimat el text i han aprofitat per valorar com a discriminatòria la proposició de llei que ha entrat aquest mateix dijous el grup demòcrata. Pujadas ha volgut alertar, a més, que el fet que el vot del PS i del grup mixt sigui el mateix obre la porta a que puguin presentar un recurs d'inconstitucionalitat a la llei pel fet que preveu una desigualtat.

L'advocada Maite Bourgeau ha opinat que ''si es constata que hi ha una discriminació, el que s'ha de fer és eliminar la barrera'' i per això ha criticat les paraules del president demòcrata, Ladislau Baró, anunciant la voluntat d'avançar de manera gradual i progressiva. De fet, ha assegurat que ''no podem parlar d'igualtat quan és tot igual menys el nom, menys l'adopció...''.

El fet que la proposició de llei demòcrata denomini unions civils a les unions de parelles homosexuals ha estat el més criticat pels advocats. Pujadas ha explicat que quan aquestes persones demanin el seu certificat d'estat civil, sí que posarà ''casats'' com en els matrimonis, però també dirà ''que van contraure unió civil'' en lloc de dir que ''van contraure matrimoni''.

No obstant, els advocats han celebrat que s'hagi fet un pas endavant i s'hagi reconegut la desigualtat existent. A més, han assegurat que això els anima a continuar lluitant per assolir la total equiparació de drets. També han valorat positivament el fet que la qüestió s'hagi abordat al Consell General ''amb seriositat absoluta'', i que hagi estat el cap de Govern, Toni Martí, qui hagi defensat el criteri del Govern, així com el president demòcrata qui hagi intervingut per aquesta part.

stats