Política 16/10/2019

La instal·lació dels arbres de vent supera els 344.000 euros

L'executiu licita les obres de condicionament del futur Centre Residencial d'Educació Intensiva que s'ubicarà a l'antiga residència Solà d'Enclar

Agència Ana
3 min
Simulació d'uns dels 'arbres al vent'. / GOVERN

Andorra la VellaEl Govern ha adjudicat la instal·lació dels arbres de vent a l'empresa Construccions Purroy per un import de 344.741,57 euros. Des d'ara, l'empresa té un termini de divuit setmanes per executar la proposta guanyadora del Pressupost Participatiu 2018, que s'ubicarà a les parròquies de Canillo, Ordino, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria.

En relació amb el projecte, el Govern ha signat un conveni amb FEDA en el qual estipula que s'aportarà gratuïtament a l'empresa l'electricitat que produiran els dos arbres. Així i tot, l'executiu serà l'encarregat d'assumir les despeses de subministrament i instal·lació, mentre que FEDA s'encarregarà del control de la xarxa elèctrica. L'objectiu final és poder arribar a un acord similar amb les empreses de subministrament elèctric d'Ordino i Sant Julià de Lòria, Nord Andorrà i Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria, respectivament.

De la mateixa manera, també han aprovat l’adjudicació dels treballs de millora de l’accessibilitat de l'escola del Pas de la Casa a l’empresa Coansa per un import de 149.588 euros. En un termini de dotze setmanes es reformaran els accessos, es col·locaran passamans, s’adequaran els lavabos i les escales i es canviarà la senyalització.

Licitacions

L'executiu ha licitat les obres de condicionament del futur Centre Residencial d'Educació Intensiva (CREI) que s'ha d'ubicar a l'antiga residència Solà d'Enclar. Les obres preveuen arreglar i millorar quatre de les sis plantes que té actualment l'edifici per poder acollir el centre per a joves amb trastorns de conducta diagnosticats. Pel que fa a les altres dues plantes, tan sols es farà l'enderroc interior i la intervenció a les façanes, ja que el condicionament es deixa en una segona fase.

D'altra banda, també s'ha aprovat la licitació per a la contractació d'una empresa que realitzi les inspeccions dels 2.766 habitatges d'ús turístic (HUT) que hi ha registrats, durant els anys 2020 i 2021. Per aquests mateixos anys, també s'ha aprovat la realització d'un concurs per al subministrament de plaques de classificació dels allotjaments turístics d'Andorra. Els tres projectes s'han licitat via concurs nacional amb la modalitat ordinària i les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al dia 21 de novembre.

D’altra banda, el Govern també ha aprovat la convocatòria de subvenció en matèria de tinença i protecció dels animals de companyia. La convocatòria preveu tres modalitats de participació. Per una banda es pot atorgar l’ajuda de suport per a l’organització d’activitats per a fomentar i difondre la tinença responsable d’animals de companyia, en format de seminaris, jornades i tallers. També es pot concórrer a l’ajuda per rebre el suport a activitats de gestió de poblacions animals residents en centres d’acollida o la gestió de les colònies de gats domèstics a la via pública i, finalment, per a l’edició, en qualsevol format, de material de divulgació que tingui com a objectiu la difusió de coneixement amb relació a la tinença responsable d’animals de companyia. Poden ser beneficiàries dels ajuts les entitats públiques o privades sense ànim de lucre que estiguin legalment creades i que hagin obtingut la qualificació per part del departament d’Agricultura. Els interessats tenen fins al 22 de novembre.

El mateix consell de ministres ha aprovat la licitació dels treballs per identificar els procediments realitzats al ministeri de Finances en relació amb la gestió del Govern. Així, aquesta licitació definirà el nou sistema de gestió dels processos econòmics i financers basat en el sistema informàtic SAP ERP S/4 HANA. D’aquesta manera, el resultat d’aquest projecte serà el fonament del plec de bases que servirà per licitar durant el 2020 l’eina per a la gestió dels processos econòmics i financers definits. Els treballs es liciten per concurs internacional i mitjançant modalitat de contractació urgent. Les empreses interessades tindran temps per presentar les seves ofertes fins al 14 de novembre.

Un nou portal tributari

A la mateixa sesió del consell de ministres s’ha aprovat la licitació del concurs per al desenvolupament d’un nou portal tributari pel departament de Tributs i Fronteres. En aquest sentit, els serveis licitats implementaran primer el nou funcionament del portal tributari amb l’Impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Amb posterioritat i en successives fases, s’hi afegiran la resta d’impostos gestionats pel Govern.

La licitació d’aquest concurs respon al compromís estratègic del departament de Finances d’oferir un nou portal de declaració d’IRPF disponible per a la campanya 2020. Els treballs es liciten per concurs internacional i mitjançant modalitat de contractació urgent. Les empreses interessades tenen temps per presentar les seves ofertes fins al 14 de novembre d’aquest any al Servei de Tràmits del Govern.

stats