Política 18/04/2018

Els joves del PS proposen un debat sobre igualtat obert a la ciutadania

La jornada, que tindrà lloc el 5 de maig, se centrarà principalment en la situació socioeconòmica

M. F.
2 min
Pere Baró i Roger Padreny, en la roda de premsa per presentar el debat. / M. F.

Andorra la VellaLa Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA) ha organitzat per al dissabte 5 de maig un debat sobre polítiques d’igualtat amb la voluntat de posar sobre la taula aquesta qüestió no només entre els joves sinó amb la societat en general. Tal com ha explicat el coordinador de la JSA, Pere Baró, s’ha escollit aquesta temàtica perquè és una qüestió “d’actualitat” i perquè volen saber en quin punt es troba el desenvolupament del Llibre blanc de la igualtat i “què s’espera” d’aquest document.

Aquest debat es farà en base a quatre temes principals com són la dona i els seus drets, les polítiques d’immigració, i els drets de les persones amb discapacitat i el col·lectiu LGTBIQ. Tal com ha concretat Roger Padreny aquest debat es focalitzarà en la situació socioeconòmica ja que ha qualificat com d’“alarmants” les dades que mostren la desigualtat salarial entre nacionalitats, tenint en compte que el 85% dels portuguesos, per exemple, diu no tenir una feina qualificada, segons les dades reflectides en el treball per a l’elaboració del llibre blanc.

Per dur a terme aquesta jornada, que tindrà lloc a la Llacuna a partir de les 17 hores, es convidarà diferents associacions i també es voldria que hi pogués prendre part el Govern, perquè pogués informar sobre en quin punt es troba el Llibre blanc de la igualtat. D’aquesta manera, Padreny ha manifestat que fa ja un temps de “les grans declaracions” anunciant diferents accions per a la igualtat, com el llibre blanc, i creuen que això està ara “mig aturat” i precisament perquè “la societat civil vol accions” plantegen aquest debat perquè “se’n parli”, d’aquesta qüestió.

Les conclusions d’aquest debat es faran arribar als consellers generals i comunals del PS perquè “hi puguin treballar i aportar millores”.

stats